Μελέτη φωτισμού για την ανάδειξη κτηρίων της Καλαμάτας

Μελέτη φωτισμού για την ανάδειξη κτηρίων της Καλαμάτας

Κτήρια της Καλαμάτας αναμένεται να αναδειχθούν περαιτέρω μέσω μελέτης και εγκατάστασης φωτισμού. Οι παρεμβάσεις έρχονται σε συνέχεια της δέσμευσης που είχε αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία «ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΤΕΕ» στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αναβάθμισης οδοφωτισμού και περιλαμβάνει την εκπόνηση 10 μελετών φωτισμού, όπως και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τρία σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης

Η πρόταση που επεξεργάζεται η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, αφορά στα εξής σημεία:

Πνευματικό κέντρο- Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης.

Μέγαρο χορού- Φωτισμός του κελύφους του σε μόνιμη ή περιοδική βάση, με αντικατάσταση των υψηλής κατανάλωσης προβολέων που το φωτίζουν και το αναδεικνύουν σήμερα με αντίστοιχους χαμηλής κατανάλωσης – led.

Θόλος Τέντας- Εξωτερικός φωτισμός της για ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής (μετά και την πρόσφατη αντικατάσταση του πανιού της).

Κτήριο που στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης.

Συγκρότημα Λιμεναρχείου/Τελωνείου- Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης σε πρώτη φάση στο κτήριο που στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο, που έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και σε δεύτερη φάση στο σύνολο του συγκροτήματος.

Σχολείο Μπενάκη-Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξής του.

Βιοτεχνικό Πάρκο-Φωτισμός των δύο θόλων των στεγάστρων του.

Κτήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού, βοηθητικά κτήρια και αποθήκες- Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξή τους.

Δημοτικό Ωδείο-Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης του.

Ζουμπούλειο-Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης του.

Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας/Αρχοντικό Κυριακού-Μελέτη και εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης του.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συζήτησης έχουν γίνει και προτάσεις για συνεργασία του Δήμου και με ιδιώτες, προκειμένου να προχωρήσουν και παρεμβάσεις σε κτήρια όπως του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ.ά.

Όσον αφορά στην κάλυψη του κόστους για τα κτήρια που η εγκατάσταση δεν καλύπτεται από τη δέσμευση που η εταιρεία έχει αναλάβει, θα αναζητηθεί είτε χρηματοδότηση είτε θα γίνει από δημοτικούς πόρους.