Ο αγιασμός του Μεσσηνιακού έφερε τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη για την ανακατασκευή του γηπέδου

Ο αγιασμός του Μεσσηνιακού έφερε τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη για την ανακατασκευή του γηπέδου

Αγιασμός όλων των τμημάτων του Μεσσηνιακού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο ιστορικό γήπεδό του, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, ενώ τον Δήμαρχο Καλαμάτας εκπροσώπηση ο Γιώργος Φάββας. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την μετάδοση του covid-19 τα τμήματα ποδοσφαίρου, στίβου και βόλεϊ είχαν μερική εκπροσώπηση, ενώ ελεγχόμενη ήταν και η είσοδος γονέων αθλητών και φίλων του συλλόγου.

Η …είδηση της εκδήλωσης ήρθε από τον περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος επιβεβαίωσε εμφατικά παλιότερη δέσμευσή του ότι θα συνδράμει τον ιστορικό σύλλογο στην ανακατασκευή του γηπέδου του, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα όλη την μεγάλη αθλητική οικογένεια των «πρασίνων» και ανακούφισε τους διοικούντες από ένα μεγάλο βάρος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νίκας ανέφερε στην ομιλία του:

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας είπε στην τοποθέτησή του :”Ευχαριστώ για την πρόσκληση αυτή τη συμβολική ώρα να είμαι μαζί σας. Έχουμε προβλήματα όπως ξέρετε στους μήνες του κορονοϊού με τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει αθλητική έκφραση καθώς και στον τομέα του Πολιτισμού. Είναι δύο τομείς που πλήττονται αλλά θα εκφράσω την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι όλα αυτά γρήγορα θα τελειώσουν.

Το δεύτερο που έχω να σας πω παιδιά μου είναι πως πρέπει να είστε υπερήφανοι διότι συνεργάζεστε με τον συγκεκριμένο Σύλλογο και ότι βρίσκεστε σε αυτό τον ιστορικό χώρο, ο οποίος για μας τους παλιότερους σημαίνει πάρα πολλά. Ο Μεσσηνιακός είναι ένα σπουδαίο σωματείο με σπουδαία ιστορία για την Καλαμάτα, την Μεσσηνία και την Ελλάδα. Θυμάμαι πολύ καλά το υπόστεγο απέναντι που γυμνάζονταν γενιές και γενιές, «βλέπω» τις γυμναστικές επιδείξεις των σχολείων της Καλαμάτας, τους μεγάλους αγώνες της «Μαύρης Θύελλας», που εμείς μικρά παιδιά ανεβαίναμε στην ταράτσα του Καραμπάγια και για να γλυτώνουμε το εισιτήριο και γιατί δεν χώραγε το γήπεδο, αυτός εδώ ο χώρος, οι τότε κερκίδες.

Λοιπόν αυτή την ιστορία υπηρετείτε και σεις και σας βεβαιώνω ότι θα βοηθήσομε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος να έχει την υποδομή εκείνη, η οποία είναι αναγκαία για να γυμνάζεστε εσείς με ασφάλεια. Να έχετε όλα εκείνα τα οποία δικαιούστε να έχετε και από άποψη υποδομής. Θα βοηθήσομε και την Διοίκηση η οποία δεν έχει, όπως και ο Σύλλογος, οικονομικές δυνατότητες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες εκσυγχρονισμού του γηπέδου.

Ξέρετε ότι σε εμένα δεν αρέσει να λέω λόγια τα οποία να μην υλοποιούνται στην συνέχεια. Λοιπόν θα μας υποβάλει η Διοίκηση, και το λέγω δημόσια, μία μελέτη που θα κάνει και θα στείλει στην Περιφέρεια, και εμείς ταχύτατα, εννοώ μέσα σε μέρες όταν θα έρθει η μελέτη, θα εκταμιεύσουμε τους αναγκαίους πόρους ώστε να υποστηρίξομε την υποδομή εδώ στο γήπεδό σας. Τι χρειάζεται; Αλλαγή στο χορτάρι; Θα το κάνομε. Ταρτάν; Θα το κάνομε. Εκσυγχρονισμός στις κερκίδες, στις τουαλέτες και γενικότερα τους χώρους υγιεινής, να αλλάξομε τα φωτιστικά σώματα με νέα σύγχρονα. Ό,τι απαιτείται. Είμαστε δίπλα στον Μεσσηνιακό, υιοθετούμε τον Μεσσηνιακό με την έννοια ότι είμαστε συμπαραστάτες, συν-βοηθοί και αρωγοί στο έργο της Διοίκησης. Ανάλογα με τα χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα. Αυτό μπορεί να γίνει σε μία ή σε δύο φάσεις.

Το άλλο που θέλω να σας πω και πρέπει να το ξέρετε είναι πως η Περιφέρειά μας από αθλητική άποψη δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Όλοι οι αθλητικοί χώροι σε όλες τις πόλεις, είτε είναι κλειστοί είτε είναι ανοικτοί, έχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα. Η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα, αρκεί να κάνουμε την αξιολόγηση που πρέπει. Αθλητικούς χώρους πρέπει να κάνουμε εκεί που έχουμε παιδιά, υπάρχουν σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια. Εκεί πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματα και εκεί πρέπει να γίνεται η ανασυγκρότηση των αθλητικών χώρων».