Οι νοσταλγικές ποδηλατοβόλτες της νεοσύστατης ομάδα «Αμαζόνες 2020»

Οι νοσταλγικές ποδηλατοβόλτες της νεοσύστατης ομάδα «Αμαζόνες 2020»

Με παλιά ποδήλατα από την Καλαμάτα στους αμπελώνες του Άμμου…

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή στην εμπνευσμένη ποδηλατοβόλτα «Πάμε σαν άλλοτε», από την Καλαμάτα στο χωριό Άμμος, με σκοπό να αναδείξουν κι άλλες ομορφιές της περιοχής, δημιουργώντας μια πρωτοπόρα οινοτουριστική διαδρομή και προβάλλοντας τα αγαπημένα ποδήλατα-αντίκες.

Περίπου 20 μέλη και φίλοι της νεοσύστατης ομάδας Αμαζόνες 2020 με ρούχα, καπέλα και φουλάρια εποχής, χάρηκαν με την ψυχή τους την κυριακάτικη εξόρμηση που ξεκίνησε από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, πέρασε από την πόλη, φτάνοντας μέχρι το λιμάνι και, μέσω του παραλιακού δρόμου της Δυτικής Παραλίας, κατευθύνθηκαν στους αμπελώνες του Άμμου, με τελικό προορισμό το οινοποιείο του Ευάγγελου Κουκέα.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να δοκιμάσουν τοπικά κρασιά, ενώ στο πρόγραμμα ήταν στη συνέχεια μια επίσκεψη στην έδρα του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού, με την αξιόλογη συλλογή παλαιών ενθυμημάτων.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στην πλατεία του Άμμου, μέσα σε ατμόσφαιρα ευφορίας, με μεζεδάκια και… μετρημένη οινοποσία, καθώς υπήρχε και ο δρόμος της επιστροφής.

Οι Αμαζόνες και όλοι οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοβόλτα ευχαριστούν όσους στήριξαν τη διοργάνωση: το Δήμο και την Τοπική Κοινότητα Καλαμάτας, τον πρόεδρο της Δημοτικής Αγοράς Καλαμάτας Αναστ. Αγγελή, τους Δ. Αλεφαντζή, Αθ. Πετρόπουλο, Π. Μπιτσώνη, Σωτ. Δεδούση, που πρόσφεραν τα ποδήλατά τους, καθώς και τον Παν. Ξυπόλιτο που συνέδραμε με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Η ιδέα για μια βόλτα με vintage ποδήλατα και ρούχα που ζωντανεύουν μιαν άλλη, νοσταλγική εποχή, ξεκίνησε στο Λονδίνο το 2009, ενώ το Νοέμβριο του 2014 έφτασε και στη χώρα μας. Οι Αμαζόνες 2020 έκαναν την αρχή στην περιοχή μας και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια…

Χ.Ε.