Παναγιώτης Νίκας: “Η προσβασιμότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα”

Παναγιώτης Νίκας: “Η προσβασιμότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα”

Η προσβασιμότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα και η γενική κατεύθυνση οφείλει να είναι η βελτίωση του εν λόγω παράγοντα σε σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως τα μουσεία, τα μνημεία (ναοί, μονές, κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι).

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας στην παρέμβασή του κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με θέμα την προσβασιμότητα σε μνημεία.

“Ήδη η Περιφέρεια μέσω προγραμματικών συμβάσεων ξεκινά προς αυτή την κατεύθυνση” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα -τόσο από κοινωνικής όσο και από οικονομικής άποψης- που είχε για το Δήμο Καλαμάτας η δημιουργία και λειτουργία των seatrack στις παραλίες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία μετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον υπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα, το πρόγραμμα βελτίωσης της προσβασιμότητας να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, “δεδομένου ότι ο χαρακτήρας του είναι αναπτυξιακός” όπως επισήμανε ο Π. Νίκας.