Πέντε τα κρούσματα κορωνοϊού στο Διαβολίτσι, αρνητικά τα άλλα τεστ σε ΑΟΔ, Πάμισο, Καλαμάτα

Πέντε τα κρούσματα κορωνοϊού στο Διαβολίτσι, αρνητικά τα άλλα τεστ σε ΑΟΔ, Πάμισο, Καλαμάτα

Πέντε είναι τελικά τα κρούσματα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές του ΑΟ Διαβολιτσίου, όπως διαγνώστηκαν αρχικά την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ενώ τέλος στην αγωνία για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έδωσε ο γενικός έλεγχος που ακολούθησε χθες. Και οι πέντε εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Όλη η υπόλοιπη ομάδα του ΑΟΔ υποβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21/10 σε εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ), με τεστ ταχείας διάγνωσης που προμήθευσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μάλιστα, με την πρώτη παρτίδα που διατέθηκε χθες, εξετάστηκαν εκτός από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και τους στενά εμπλεκόμενους παράγοντες της ομάδας του Διαβολιτσίου και τα ποδοσφαιρικά τμήματα ανδρών της ΠΑΕ Καλαμάτα και του Παμίσου Μεσσήνης (έγιναν περισσότερα από 100 τεστ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Βασίλης Σπηλιώτης, ανέφερε στο «Θ» ότι η Περιφέρεια είχε προαναγγείλει ότι θα προσφέρει συνολικά 3.000 τεστ που θα καλύψουν τις 65 ομάδες, οι οποίες αποτελούν τη δύναμη της ποδοσφαιρικής μας Ένωσης.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Διαβολιτσίου
Όταν μετά τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν άλλα τρία στην ομάδα του Διαβολιτσίου, η διοίκηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι 5 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, μετά από έλεγχο μοριακού τεστ που πραγματοποιήθηκε χθες (σ.σ. προχθές).

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο ενημερώσαμε αμέσως τους αρμόδιους φορείς, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία ,από τους οποίους λάβαμε τις κατάλληλες οδηγίες τις οποίες και ακολουθούμε πιστά.

Τα μέλη της ομάδας μας που έχουν προσβληθεί, τίθενται άμεσα σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες και τα υπόλοιπα, προληπτικά, σε αυξημένη ενεργητική επιτήρηση για τις επόμενες 10 ημέρες.

Σήμερα (σ.σ. χθες) υποβάλλονται σε έλεγχο και όσα μέλη της ομάδας μας δεν ελέχθησαν χθες (σ.σ. προχθές).

Τέλος, έπειτα από συνεννόηση και με την συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου Οιχαλίας έγινε απολύμανση στις εγκαταστάσεις και τους χώρους του γηπέδου του Διαβολιτσίου.

Αλέξης Μαντζούνης: Αρνητικά τα άλλα τεστ και πιο δυνατοί…
Προς ενημέρωση συγγενών, φίλων, γνωστών και απλά… περίεργων, μετά από εξέταση για covid, βγήκα αρνητικός, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας (παίκτες, προπονητικό team, παράγοντες) και οριστικά οι θετικοί παρέμειναν στα πέντε κρούσματα (με πολύ ήπια έως καθόλου συμπτώματα)! Φέτος κάποιος μας (αγαπάει) πολύ και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά όλα έχουν ξεκινήσει αρνητικά… Ένα είναι σίγουρο, ότι αυτό ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ…. Μερικοί λειτουργούν καλύτερα μέσα στις δυσκολίες! Υγεία σε όλο τον κόσμο και θετική ενέργεια…».

Λακωνική η ανακοίνωση της Καλαμάτας
Με μια λακωνική ανακοίνωση ενημέρωσε η ΠΑΕ Καλαμάτα για τον έλεγχο και τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που έγιναν χθες στους «μελανόλευκους»:

«Σε τεστ κορονοϊού υποβλήθηκαν οι παίκτες της Καλαμάτας και το διοικητικό προσωπικό. Τα αποτελέσματα βγήκαν όλα αρνητικά».

Ανακοινώση Παμίσου
Κατανοώντας την ανησυχία και την ανάγκη για ενημέρωση του κόσμου ο Πάμισος Μεσσήνης εξέδωσε αρχικά ανακοίνωση για τον προληπτικό έλεγχο, διαβεβαιώνοντας για την τήρηση όλων των μέτρων, ενώ λίγες ώρες μετά γνωστοποίησε τα ευχάριστα αρνητικά αποτελέσματα.

«Σε επικοινωνία που είχε η διοίκηση της ομάδας μας με τον αντιπεριφερειάρχη κο Στάθη Αναστασόπουλο θα μας δοθούν από την περιφέρεια τεστ για την διάγνωση του covid-19. Η ομάδα μας δέχτηκε να κάνει τα τεστ καθαρά για προληπτικούς λόγους διότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη κρούσματος σε κανένα μέλος της ομάδας μας.

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία και όλη η αποστολή που επέστρεψε από την Ζάκυνθο είναι πολύ καλά στην υγεία τους!

Από τον Ιούλιο που επιστρέψαμε στους αγωνιστικούς χώρους η ομάδα μας τηρεί αυστηρά τα πρωτόκολλα για την πρόληψη και την μη διάδοση του covid-19 και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών», ανέφερε η αρχική ανακοίνωση, ενώ στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέφεραν τα παρακάτω:

«Αρνητικά όλα τα Rapid test για παίχτες, τεχνικό τιμ και μέλη της διοίκησης του Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης.

Η ομάδα μας θα συνεχίσει να τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ειδικών όπως έκανε μέχρι σήμερα.

Τα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Το Δ.Σ του Γ.Π.Σ Πάμισος Μεσσήνης θέλει να ευχαριστήσει θερμά την 6η  Υ. Πε. Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Την Ε.Π.Σ Μεσσηνίας και τον πρόεδρο κο Βασίλη Σπηλιώτη και τον αντιπρόεδρο κο Ηλία Αλεξανδρόπουλο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κο Στάθη Αναστασόπουλο για τις ενέργειες τους και την βοήθεια τους να πραγματοποιηθούν τα τεστ στην ομάδα μας.

Το Δ.Σ του Γ.Π.Σ Πάμισος Μεσσήνης».