Περ. Πελοποννήσου: Προμήθεια ακόμα 5.000 rapid τεστ για τον έλεγχο των εργατών της ελαιοκομιδής

Περ. Πελοποννήσου: Προμήθεια ακόμα 5.000 rapid τεστ για  τον έλεγχο των εργατών της ελαιοκομιδής

Σύσκεψη για την κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού συγκλήθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προχθές το πρωί στην Τρίπολη.

Όπως διαπιστώθηκε, με την εξαίρεση της έξαρσης το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στο υπόλοιπο της Περιφέρειας η κατάσταση χαρακτηρίζεται καλή σε γενικές γραμμές.

Τις προηγούμενες ημέρες, εξάλλου, η Περιφέρεια προώθησε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας τα συνολικά 3.200 ράπιντ τεστ που προμηθεύτηκε προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα στην προμήθεια ακόμα 5.000 ράπιντ τεστ, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο των εργατών που θα απασχοληθούν στην ελαιοκομιδή και τα οποία θα προωθηθούν στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας.

“Καλώ όλους όσοι θα απασχολήσουν τέτοιους εργάτες να ζητούν εκ μέρους τους το σχετικό πιστοποιητικό αρνητικής ένδειξης ως προς τον κορωνοϊό, προκειμένου να τους απασχολούν στη συγκεκριμένη εργασία” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.