Προχωρά άμεσα η διαχείριση απορριμμάτων

Προχωρά άμεσα η διαχείριση απορριμμάτων

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που ανάφεραν ότι η ΤΕΡΝΑ είναι έτοιμη να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα τις εργασίες κατασκευής του έργου διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ παράλληλα θα εξετάζεται ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα. Αυτό δημιουργεί για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια απραξίας αίσθημα ενεργοποίησης του σημαντικού αυτού έργου για την Πελοπόννησο.

Μπορεί η ολοκλήρωση του έργου να εκτιμάται πως θα χρειαστεί 24 μήνες (άρα μιλάμε ήδη για τα τέλη του 2022), όμως υπολογίζεται πως από τη στιγμή που θα ξεκινά η περίοδος παραχώρησης, η εταιρεία θα μπορεί να αναλάβει ύστερα από 10 μήνες προσωρινά τη διαχείριση των απορριμμάτων, αν και ο κ. Νίκας ήταν περισσότερο αισιόδοξος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι οι εξελίξεις μπορεί να είναι αργές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι οι απαραίτητες υπογραφές για την υλοποίηση του έργου θα πέσουν παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ίσως και πολύ νωρίτερα, και θα αφορούν στην κατασκευή των τριών μονάδων και στα χρηματοοικονομικά, στην έδρα της Περιφέρειας.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του σημείωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα τρέχει το δεκάμηνο για την παραλαβή των απορριμμάτων από την εταιρεία, αλλά στόχος της Περιφέρειας είναι αυτό να συμβεί πολύ νωρίτερα, προκειμένου το ερχόμενο καλοκαίρι αρκετοί προβληματικοί Δήμοι, όπως είναι στη Μεσσηνία της Δυτικής Μάνης, της Τριφυλίας και της Οιχαλίας, να έχουν ανακουφιστεί από το μακροχρόνιο πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί.

Α.Π.