Σοβαρά επεισόδια σε Μεσσήνη και Πιπερίτσα μετά την κηδεία του 18χρονου Ρομά (φωτογραφίες & βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια σε Μεσσήνη και Πιπερίτσα μετά την κηδεία του 18χρονου Ρομά (φωτογραφίες & βίντεο)

Αμέσως μετά την κηδεία του 18χρονου Ρομά, στο νεκροταφείο της Μεσσήνης, δεκάδες ομόφυλοι του κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο της Μεσσήνης. Εκεί, ξεκίνησαν να ξηλώνουν πινακίδες, έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς με τα οχήματα τους, ενώ πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των  ΜΑΤ που νωρίτερα βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης. Έγινε χρήση χημικών ενώ υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και Ρομά, οι οποίοι κατέφυγαν στα διπλανά οικόπεδα γύρω απ’ τον ποταμό Πάμισο και συνέχισαν από εκεί τον πετροπόλεμο. Η κίνηση διακόπηκε και αποκαταστάθηκε μετά από περίπου 20 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σημειώθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Τρόμος στη διασταύρωση Καρτερόλι – Πιπερίτσα

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά στο κόμβο της Μεσσήνης, άλλες ομάδες Ρομά είχαν κατευθυνθεί στην 7η Ε.Ο. προς την Πιπερίτσα όπου την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε το τραγικό συμβάν. Εκεί δεκάδες οργισμένοι Ρομά «ξέσπασαν» σε διερχόμενα αυτοκίνητα, τα οποία έσπασαν ενώ επιτέθηκαν και σε απορριμματοφόρο του Δήμου τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά υπάλληλους καθαριότητας που βρίσκονταν σε αυτό. Την ίδια ώρα προπηλάκισαν ηλικιωμένους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στην αρχή του χωριού, οι οποίοι ήταν κυριολεκτικά τρομαγμένοι και δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους και για όλο το χωριό. Εκείνη την ώρα στο σημείο της διασταύρωσης υπήρχε μόνο ένα περιπολικό το οποίο κινδύνευσε και τράπηκε σε φυγή αλλά ευτυχώς άμεσα στο σημείο έφθασαν ενισχύσεις με διμοιρία των ΜΑΤ και άνδρες της ΟΠΚΕ και οι συγκεντρωμένοι τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν να εισέλθουν στο χωρίο.

Όπως είναι φυσικό επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη ασφάλεια απ’ τον κράτος καθώς και προστασία απ’ την επίσημη πολιτεία απ’ τις δημόσιες απειλές που δέχονται σε καθημερινή βάση απ’ τους ομόφυλους του 18χρονου που έφυγε απ΄τη ζωή.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας