Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Γιώργο Σπίνο

Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Γιώργο Σπίνο

Με τον Γιώργο Σπίνο, μέχρι πρότινος πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Μικρής Μαντίνειας, συναντήθηκε ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες». 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η εγκατάλειψη της Μικρής Μαντίνειας από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, αλλά και η πλήρης περιφρόνηση του θεσμού των Κοινοτήτων από αυτήν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Μάκαρη: «Η δημοτική μας παράταξη πιστεύει:

-Οι αλλαγές Θεοδωρικάκου που τροποποίησαν τον “Κλεισθένη” -όπως έγκαιρα είχαμε εντοπίσει- αφαίρεσαν από τις Τοπικές Κοινότητες αρμοδιότητες και τις κατέστησαν ουσιαστικά διακοσμητικά όργανα με μόνο εισηγητικό ρόλο. Ειδικά στο Δήμο Καλαμάτας η Δημοτική Αρχή, λειτουργώντας συγκεντρωτικά, υποβαθμίζει επιπλέον τις Τοπικές Κοινότητες, αφού δε λαμβάνει υπόψη ούτε καν τον εισηγητικό τους ρόλο.

-Σημαντικά ζητήματα στη Μικρή Μαντίνεια (π.χ. αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου, ανάπλαση παραλιακής ζώνης, αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών και ολοκλήρωση πολεοδομικής μελέτης) δεν προχώρησαν. Η παράταξή μας έχει διαχρονικά στηρίξει τη Μικρή Μαντίνεια με συγκεκριμένες προτάσεις που θα αξιοποιήσουν τις μεγάλες αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να σκύψει πάνω στα προβλήματα της Μικρής Μαντίνειας και γενικά όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας».