Τεστ για Covid-19 στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Τεστ για Covid-19  στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Λήψεις υλικού προς εξέταση για Covid-19 από υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας ξεκίνησε κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων.

Καθώς οι δικαστικές υπηρεσίες έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών καθημερινά, το Κέντρο Υγείας είχε προγραμματίσει να προχωρήσει σε ελέγχους, αλλά σχετικό αίτημα είχε καταθέσει και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Χθες, πρώτη μέρα των ελέγχων, έγιναν λήψεις από 62 άτομα, κυρίως δικαστικούς υπαλλήλους και ορισμένους δικαστικούς, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη οι λήψεις θα συνεχισθούν με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν στην Καλαμάτα, αλλά και άτομα που συνεργάζονται σε καθημερινή βάση με τις δικαστικές υπηρεσίες.

Τα μοριακά τεστ γίνονται από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ και στέλνονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το οποίο θα βγάλει και τα αποτελέσματα.

Όπως σημείωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, για τους ελέγχους υπάρχει συνεργασία και με τη Διευθύντρια Υγείας της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι έλεγχοι σε ευαίσθητες δομές όπως γηροκομεία και Άσυλο.

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι έλεγχοι στις ευαίσθητες δομές θα επαναλαμβάνονται ανά 15νθήμερο.

Της Βίκυς Βετουλάκη