Τη σημασία της Μάνης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 εξήρε η Γιάννα Αγγελοπούλου απ΄την Καρδαμύλη (φωτογραφίες & βίντεο)

Τη σημασία της Μάνης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 εξήρε η Γιάννα Αγγελοπούλου απ΄την Καρδαμύλη (φωτογραφίες & βίντεο)

Στην «πρωτεύουσα» του Δήμου Δυτικής Μάνης, την Καρδαμύλη, έφθασε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί.

Στο Δημαρχείο την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας μαζί με το δημοτικό συμβούλιο καθώς και ο πρώην Υπουργός, κάτοικος Μάνης, ο Σταύρος Μπένος.

Σε δηλώσεις της στο μνημείο των ηρώων στο κέντρο της Καρδαμύλης η κα Αγγελοπούλου τόνισε την σημασία της Μάνης στον αγώνα του «1821» προσθέτοντας ότι έχει λάβει τις προτάσεις του Δήμου, και θα γίνουν έργα και εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών που θα αναδείξουν τη συμβολή της περιοχής στον  «αγώνα» της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Επόμενος σταθμός στη Μεσσηνίας της Κα . Αγγελοπούλου είναι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Μαζί της βρίσκονται η κα Δέσποινα Μουζάκη -καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Κινηματογράφου, ο κ. Νίκος Κανελλόπουλος -καθηγητής Υπολογιστικών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης- καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κα Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη- επιστημονική συνεργάτις του Τμήματος Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου-καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.