Βάλτε τέλος στην ασυδοσία των παραβατικών Ρομά «φωνάζουν» οι πολίτες – Συλλαλητήριο «ετοιμάζεται» στη Μεσσήνη

Βάλτε τέλος στην ασυδοσία των παραβατικών Ρομά «φωνάζουν» οι πολίτες – Συλλαλητήριο «ετοιμάζεται» στη Μεσσήνη

Νέα περιστατικά παραβατικότητας μετά τα επεισόδια… χωρίς συλλήψεις στα Αρφαρά

Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε χθες από το τραγικό συμβάν στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας, όταν ένας 18χρονος Ρομά σκοτώθηκε έπειτα από κλοπή σε σπίτι, και ο 63χρονος ιδιοκτήτης, που χρησιμοποίησε την «καραμπίνα» του, προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Την απόφαση αυτή, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ακολούθησε νέος κύκλος σοβαρών επεισοδίων από εξοργισμένους Ρομά σε όλη τη χώρα και παρά την προφυλάκιση του 63χρονου. Στη Μεσσηνία συγκεκριμένα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Αθηνών στο ύψος των Αρφαρών. Εκεί ομάδα από περίπου 300 Ρομά, που έφυγε νωρίτερα «ανενόχλητη» από το Δικαστικό Μέγαρο, παρά τη μεγάλη αστυνομική δύναμη, άρχισε να σπάει τα κουβούκλια των διοδίων, τραμπουκίζοντας και απειλώντας υπαλλήλους και διερχόμενους οδηγούς, ενώ έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, κώνους και άλλα πλαστικά υλικά που ανήκαν στο χώρο και την εταιρεία του «Μορέα».

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι υλικές ζημιές κατά διερχόμενων αυτοκινήτων, που δέχθηκαν πέτρες και χτυπήματα από άλλα αντικείμενα, ενώ πιο άτυχος ήταν ένας νεαρός οδηγός μηχανής –που βρέθηκε στο «λάθος» σημείο τη «λάθος» στιγμή- καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στην κνήμη από τον πετροπόλεμο που δέχθηκε και χτυπήματα με «καλώδιο», όταν επιχείρησε να διασχίσει τα «διόδια». Ο νεαρός διακομίστηκε, τελικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και χρειάστηκε νοσηλεία.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες ήταν και οι τρομοκρατημένοι οδηγοί που βρέθηκαν και στα δύο «ρεύματα» εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν. Δέχθηκαν απειλές, ενώ όπως μας μετέφεραν, άκουσαν ακόμα και πυροβολισμούς. Έτσι, φοβούμενοι τα χειρότερα και χωρίς την παραμικρή παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο, έκαναν «αναστροφή» χρησιμοποιώντας τη ΛΕΑ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές ομάδες έφθασαν στο σημείο τουλάχιστον μισή ώρα μετά την έναρξη των επεισοδίων και προτίμησαν να μη συγκρουστούν με τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα, έπειτα από συζητήσεις και αφού τους εξήγησαν ότι ο 63χρονος είχε προφυλακιστεί αυτοί, αποχώρησαν χωρίς οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ να κάνουν προσαγωγές ή συλλήψεις… Η ταλαιπωρία των οδηγών που βρίσκονταν στην εθνική οδό συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς πλέον η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλιά εθνική οδό.

Τροχαίο έπειτα από «παντιλίκια» Ρομά στη Μεσσήνη

Τα περιστατικά ασυδοσίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, πάντως, στην περιοχή. Αργά το βράδυ της Κυριακής νεαρός Ρομά έκανε «παντιλίκια» στην Ε.Ο. Μεσσήνης – Πύλου, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να πέσει σε διερχόμενη γυναίκα, η οποία και τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές και στα δύο οχήματα.

Δάγκωσε δημοτικό αστυνόμο στο παλιό Δημαρχείο και… εξαφανίστηκε

Το πιο τραγελαφικό περιστατικό των τελευταίων ημερών σημειώθηκε, πάντως, χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα. Δημοτικός αστυνόμος «τόλμησε» να βάλει κλήση σε παράνομα παρκαρισμένο φορτηγάκι, με ανοικτή την καρότσα, στη «νησίδα» της Αρτέμιδος Λίγο αργότερα ο «θιγόμενος» ιδιοκτήτης του οχήματος, ένας Ρομά, εμφανίστηκε στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας και ζήτησε το λόγο… Η απάντηση ότι ήταν παράνομος δεν τον ικανοποίησε και επιτέθηκε δαγκώνοντας στο χέρι το δημοτικό αστυνόμο, σκίζοντας τα ρούχα του και επιχειρώντας να τον χτυπήσει με γροθιά, την οποία απέφυγε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Παρά την παρουσία και άλλων δημοτικών αστυνόμων, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ στην Αρτέμιδος προσπάθησαν να του κλείσουν το δρόμο με κάδους, τους οποίους παρέσυρε με το «κόκκινο φορτηγάκι» που οδηγούσε και εξαφανίστηκε. Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε συλληφθεί, ενώ αναζητείται από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. (Συνελήφθη σήμερα το πρωί)

«Ξεχειλίζει» η οργή των πολιτών της Μεσσηνίας – Συλλαλητήριο προγραμματίζεται στη Μεσσήνη

Την ώρα που «καταλαγιάζει» η οργή των Ρομά από το χαμό του 18χρονου ομόφυλου τους, «φουντώνει», όπως όλα δείχνουν, η οργή των πολιτών ολόκληρης της Μεσσηνίας, βλέποντας επί μια εβδομάδα να ξεδιπλώνεται η «ασυδοσία» των Ρομά χωρίς η Πολιτεία να επεμβαίνει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν υπάρξει στιγμές μεγάλης έντασης και μεταξύ δημάρχων με αστυνομικούς διευθυντές για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ χθες, έπειτα από «ηθελημένη» σιωπή, η Τ.Κ. Πιπερίτσας εξέφρασε δημόσια φόβους για τις απειλές που δέχεται επί μια εβδομάδα χωρίς κανείς να επεμβαίνει.

Σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία του προέδρου της Τ.Κ. Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα, συνεδριάζει και το νεοσύστατο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προέδρων Νομού Μεσσηνίας για να αποφασίσει την από κοινού στάση τους, καθώς ιδιαίτερα στις Τοπικές Κοινότητες έχει εξαλειφθεί εντελώς το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή η πόλη της Μεσσήνης που παραμένει αστυνομοκρατούμενη «βράζει», με τους πολίτες τις τελευταίες ώρες να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διοργανώνουν μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι του προσεχούς Σαββάτου, κατά της εγκληματικότητας των Ρομά, όπως σημειώνουν.

Του Κώστα Γαζούλη