Βύθισαν το σκάφος και έκρυψαν χασίς 1,2 τόνων σε βράχια του Μεσσηνιακού

Βύθισαν το σκάφος και έκρυψαν χασίς 1,2 τόνων σε βράχια του Μεσσηνιακού

Σχεδόν 1,2 τόνους χασίς κατέσχεσαν τελικά οι Λιμενικές Αρχές στη Λακωνία, όπως από προχθές σάς είχε ενημερώσει με δημοσίευμά του το «Θ».

Οι λιμενικοί κατέσχεσαν 1.185,49 κιλά κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβη στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Γυθείου και με τη συνδρομή του πλωτού και του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Με ταχύπλοο
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης και στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβάτες, στο οποίο διακρινόταν ότι υπήρχε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά. Το σκάφος κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Στην προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού να το προσεγγίσει ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα, ανέστρεψε πορεία και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή, διέφυγε.

Ενεργοποιήθηκαν άμεσα όμορες λιμενικές Αρχές και το μεσημέρι της Πέμπτης εντόπισαν το ταχύπλοο κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο ημιβυθισμένο και χωρίς το φορτίο και τους επιβάτες. Εντός υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα.

Το έκρυψαν στα βράχια
Από τις έρευνες που ακολούθησαν σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή, στο Ταίναρο, από την πλευρά του Μεσσηνιακού Κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένα:

-20 σάκοι ταξιδίου και άλλες 8 συσκευασίες που περιείχαν 596 δέματα με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους 810,350 κιλών

-32 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 374,960 κιλών.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της ποσότητας αυτής (κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης) εκτιμάται από τις Αρχές σε 6.750.000 ευρώ. Τόσο το σκάφος όσο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Συλλήψεις
Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της Ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβατών του ταχύπλοου.

Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμάρι της Ανατολικής Μάνης, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη ως συνεργός δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει και να διαφύγει της σύλληψης.

Η υπόθεση έκλεισε την Τρίτη, όταν στελέχη του Λιμενικού συνέλαβαν σε επαρχιακό δρόμο της Λακωνίας άλλους δύο αλλοδαπούς, που- όπως αποδείχτηκε- ήταν οι άλλοι δύο επιβάτες του ταχύπλοου.

Της Βίκυς Βετουλάκη