12 νέα κρούσματα και μικρή “ανάσα” με 20 ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

12 νέα κρούσματα και μικρή “ανάσα” με 20 ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να “σαρώνει” τη χώρα! 

Παρά έναν τους πεντακόσιους έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας. Για ακόμα μια μέρα χθες συνεχίστηκε ο μεγάλος αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην επικράτεια, καθώς και των συμπολιτών μας που δεν τα καταφέρνουν και «καταλήγουν» από τις επιπλοκές του νέου ιού. Συνολικά καταγράφηκαν 3.227 νέα κρούσματα και 59 ακόμα θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι, όπως προείπαμε, είναι 499. Ο, δε, συνολικός αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σ’ ολη την Ελλάδα ξεπερνά τους 4.000! 

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στη Μεσσηνία παραμένει σταθερή. Κατά την επίσημη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν 12 κρούσματα του νέου ιού. Αντιθέτως, μικρή “ανάσα” πήρε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς έλαβαν εξιτήριο τρεις ακόμα ασθενείς, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σήμερα 20. 

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας οι ασθενείς στην “κλινική covid19” έφτασαν τους 29 και το ότι μειώνονται γεμίζει με αισιοδοξία τους ιατρούς για το αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής, με βάση τα πρωτόκολλα  που ακολουθούν. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται περαιτέρω μείωση των ασθενών που νοσηλεύονται, εφόσον τα μέτρα της «ολικής απαγόρευσης» αποδώσουν, ωστόσο στο νοσοκομείο δε χαλαρώνουν, καθώς γνωρίζουν άπαντες ότι ακολουθούν πολύ δύσκολοι μήνες, ειδικά για όσο διαρκεί ο χειμώνας. 

Του Κώστα Γαζούλη