13033 και «πράσινο φως» για κομμωτήριο σήμερα και αύριο


Παρά το δεύτερο γενικό lockdown που πλέον ισχύει στη χώρα μας από σήμερα τα ξημερώματα, ο καλλωπισμός μας έχει μια έξτρα ευκαιρία, αφού και στη Μεσσηνία τα κομμωτήρια μπορούν να είναι ανοικτά και σήμερα, όπως και αύριο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Το πλεονέκτημα αυτό εκμεταλλεύτηκαν πολλοί Μεσσήνιοι και Μεσσήνιες, οι οποίοι από την Τετάρτη κιόλας (πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το lockdown) είχαν ξεκινήσει να κλείνουν ραντεβού στον κομμωτή τους.

Από την Τετάρτη έκλειναν ραντεβού
Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» η πρόεδρος στο Σύλλογο Κουρέων – Κομμωτών Μεσσηνίας Κέλλυ Φερέτου, από την Τετάρτη πια είχε αρχίσει να ακούγεται έντονα και αναμενόταν το νέο lockdown. «Μας το επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, αλλά άφησε κάποια κενά. Μετά αρχίσαμε να ακούμε ότι θα μείνουμε ανοικτά δύο μέρες. Υπήρχε κενό, όμως, στην πληροφόρηση και επικρατούσε ένα περίεργο κλίμα. Ως πρόεδρος όφειλα να ενημερώσω τα μέλη μας βάσει όσων ακούστηκαν στο διάγγελμα ότι πάμε για γενικό lockdown και περίμενα διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά για το τι ακριβώς θα γίνει», σημείωσε η κα Φερέτου.

Η αρχική ενημέρωση, όπως είπε, ήταν ότι τα κομμωτήρια και τα κουρεία θα μπορούν να μείνουν ανοικτά όλη την ημέρα Πέμπτη και Παρασκευή για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Μάλιστα, οι περισσότεροι, από όσο ενημερώθηκε, έμειναν πράγματι ανοικτοί όλη την ημέρα. «Και το απόγευμα της Πέμπτης μάθαμε ότι όποιος θέλει μπορεί να παραμείνει ανοικτά Σάββατο και Κυριακή. Το lockdown ξεκινά για εμάς από Δευτέρα», πρόσθεσε.

Πιο ομαλά τώρα
Ο κόσμος, όμως, ήδη από την Τετάρτη είχε ξεκινήσει να παίρνει τηλέφωνα στα κομμωτήρια, αλλά και στα προσωπικά τηλέφωνα των κομμωτών ζητώντας ραντεβού, υπό τον πανικό ότι το κλείσιμο θα είναι άμεσο και δε θα προλάβουν.

«Ωστόσο, αυτό το lockdown δεν είναι όπως το προηγούμενο που ήταν ξαφνικό. Έρχεται πιο ομαλά. Είχαμε δύο ημέρες Πέμπτη – Παρασκευή και μας δόθηκαν άλλες δυο, Σάββατο – Κυριακή, για να προγραμματίσουμε το πελατολόγιό μας. Πιστεύω ότι έτσι θα “ρολάρει” καλύτερα η δουλειά μας», είπε η κα Φερέτου.

Το πρώτο κύμα των πελατών ήδη μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχε επισκεφθεί τα κομμωτήρια και η κίνηση συνεχίσθηκε ιδιαίτερα αυξημένη και χθες Παρασκευή, ενώ το ίδιο αναμενόταν και για σήμερα Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά, όμως, την αυριανή ημέρα, την Κυριακή, η κα Φερέτου, εκτίμησε ότι οι περισσότεροι δε θα δουλέψουν. «Είναι το ασφαλιστικό κομμάτι που δεν έχει διευκρινισθεί. Με τι ωράριο και τι αμοιβές θα δουλέψει το προσωπικό για Κυριακή; Και γι’ αυτό πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα κλείσουν τις εκκρεμότητές τους από σήμερα. «Σίγουρα είναι κάτι που δε μας ευχαριστεί ένα δεύτερο lockdown στα κομμωτήρια. Από την πρώτη μέρα που ξανανοίξαμε τηρούμε όλα τα μέτρα, δεν έχουμε κανένα κρούσμα σε κομμωτήριο, είμαστε πολύ τυπικοί στις προφυλάξεις και πιστεύαμε ότι θα είναι λίγο πιο ελαστικοί με το δικό μας κλάδο. Δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε τίποτε άλλο και πλέον υπακούμε στις αποφάσεις. Ευελπιστούμε για το καλύτερο. Ωστόσο, τα μέτρα στήριξης αφορούν μέχρι στιγμής μόνο στο προσωπικό. Για τους επαγγελματίες είναι λίγο στον αέρα. Έχουμε ένα δεύτερο lockdown χωρίς να έχουμε ξεπεράσει οικονομικά το πρώτο», κατέληξε η πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη