Αναστολή της ελεγχόμενης στάθμευσης ζήτησε η αντιπολίτευση

Αναστολή της ελεγχόμενης  στάθμευσης ζήτησε η αντιπολίτευση

«Στόχος είναι να διαμορφωθεί η νοοτροπία στους πολίτες και όχι η τιμωρία» απάντησε η Δημοτική Αρχή

Η συζήτηση για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη, που αφορούσε κάποιες θέσεις περισσότερες για μηχανάκια, δημιούργησε γενικότερη αντιπαράθεση για το πιλοτικό μέτρο που εφαρμόζεται στην πόλη τους τελευταίους 5 μήνες.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Νίκος Κοτταρίδης, είπε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση ουσιαστικά λόγω υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας δεν μπορεί να υποστηριχθεί. Περνούν μισή ώρα κάθε μέρα και μετά γίνεται «μπάχαλο» στους δρόμους, εξήγησε, ενώ ανέφερε και προσωπική του εμπειρία: είχε παρκάρει κανονικά με κάρτα στην οδό Πολυτεχνείου και όταν πήγε να φύγει, περίμενε κλεισμένος από «διπλοπαρκαρισμένο» αυτοκίνητο μισή ώρα…

Αναφορικά με την τροποποίηση για τα μηχανάκια, τη χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας και ζήτησε, για παράδειγμα, τροποποίηση σε χώρους, όπως π.χ. στο βόρειο πάρκινγκ, όπου από τότε που εφαρμόζεται το μέτρο είναι μονίμως άδειο, ζητώντας να «απαλλαχθεί» από τον κανονισμό.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Χρήστος Καρύδης, εκτός των όσων είπε ο επικεφαλής της παράταξής του, ζήτησε αναστολή του μέτρου για όσο χρονικό διάστημα η χώρα πλήττεται και από τον κορωνοϊό.

Ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησε την κατάργηση του μέτρου, υποστηρίζοντας ότι έχει πλήξει τον εμπορικό κόσμο της Μεσσήνης και υπενθυμίζοντας ότι εξ αρχής αντιτέθηκε στο μέτρο. Ζήτησε, δε, επειδή η συζήτηση είχε γίνει σε συνεδρίαση δια περιφοράς, να επαναληφθεί δημόσια συζήτηση στο Σώμα και να τοποθετηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε πως είναι επίσης αντίθετος στο μέτρο, καθώς πρώτα έπρεπε να λειτουργήσει το ΣΒΑΚ και μετά να γίνει η ελεγχόμενη στάθμευση…

Απαντώντας ο Τάσος Παπαγεωργίου επανέλαβε κάτι που είχε πει εξαρχής, ότι το συγκεκριμένο μέτρο για τη Δημοτική Αρχή δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα ή «εισπρακτικό». Σκοπός είναι να δημιουργήσει τη σωστή νοοτροπία στους κατοίκους. Υπενθύμισε ότι υπέρ ήταν και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, ενώ διαφώνησε και ως προς το ότι δε γίνεται σωστός έλεγχος, λέγοντας ξανά ότι ο σκοπός δεν είναι η τιμωρία.

Ζήτησε κλείνοντας από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν από κοινού 5μελή επιτροπή που θα ελέγχει την «πορεία» του μέτρου, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Το λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Ρούτσης, εκφράζοντας και ο ίδιος τη διαφωνία του στα όσα είπε ο επικεφαλής της μειοψηφίας, λέγοντας ότι και έλεγχος γίνεται και κατά γενική ομολογία η Μεσσήνη έχει «νοικοκυρευτεί» στο κέντρο από τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και δεν επικρατεί το «μπάχαλο» προηγούμενων ετών.

Του Κώστα Γαζούλη