Ανταγωνιστικές ομάδες η Μεσσηνία σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ

Ανταγωνιστικές ομάδες η Μεσσηνία σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ

Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, και σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα (επίσημα ματς) στις εθνικές κατηγορίας όπου συμμετέχουν αρκετές μεσσηνιακές ομάδες. Στο βόλεϊ δεν είχαν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα Pre – League Ανδρών και Γυναικών.

Βέβαια, σε όλα αυτά τα σπορ, υπήρχε πλέον αναστολή των πρωταθλημάτων μέχρι τέλος Νοεμβρίου, λόγω της πανδημίας  του κορωνοϊού. Αυτά που έχουμε να επισημάνουμε πάντως είναι τα εξής: Στο ποδόσφαιρο κατ’ αρχάς η Καλαμάτας έχει ενισχυθεί σημαντικά στις μετεγγραφές και αναμένεται να είναι ανταγωνιστική στον  Νότιο Όμιλο του πρωταθλήματος της Football League.

Είχε καλή παρουσία στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, ενώ οι στόχοι της είναι πρωταγωνιστικοί.

Στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, ο Πάμισος Μεσσήνης και ο ΑΟ Διαβολιτσίου συμμετέχουν  στον 9ο όμιλο. Οι μεν πράσινοι της Μεσσήνης έχουν κάνει αξιόλογο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας 4 βαθμούς (σε 4 αγωνιστικές έχουν κάνει και ρεπό).

Από την άλλη πλευρά, ο ΑΟ Διαβολιτσίου δεν έχει ξεκινήσει καλά και είναι ακόμη χωρίς βαθμό σε 3 αγωνιστικές (έχει 2 αγώνες καθώς τα ματς με τον Αίαντα Γαστούνης και τον Εθνικό Σκουλικάδου αναβλήθηκαν). Μπορούν και οι 2 ομάδες  να πετύχουν το στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Στο μπάσκετ και στη Γ΄ Εθνική, υπάρχουν 2 εκπρόσωποι της Μεσσηνίας στον 1ο όμιλο Νότου.

Αναφερόμαστε στην Καλαμάτα B.C. και τον Δίωνα Κυπαρισσίας (κάνει την  παρθενική του παρουσίας σε εθνική κατηγορία).

Η Καλαμάτα B.C. σε 3 αγωνιστικές έχει δύο νίκες και ήττα, ενώ ο Δίωνας Κυπαρισσίας έχει 1 ήττα (έχει δώσει μόνο 1 ματς, έκανε το ρεπό του, ενώ η συνάντηση με τον Γλαύκο Πατρών αναβλήθηκε).

Ο βασικός στόχος και των δύο ομάδων είναι η παραμονή και μπορούν είτε εύκολα, είτε δύσκολα να τα καταφέρουν να τον πετύχουν.

Τέλος, στο βόλεϊ τόσο η Καλαμάτα 80, όσο και ο Απόλλων Καλαμάτας έχει ενισχυθεί σημαντικά και όπως έδειξαν στα φιλικά τεστ προετοιμασίας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.