Χ. Παναγιωτοπούλου: «Η Δημοτική Αρχή κάνει προσπάθειες, εκτοξεύοντας λάσπη να επιρρίψει ευθύνες αδιακρίτως σε οποιονδήποτε άλλον»

Χ. Παναγιωτοπούλου: «Η Δημοτική Αρχή κάνει προσπάθειες, εκτοξεύοντας λάσπη να επιρρίψει ευθύνες αδιακρίτως σε οποιονδήποτε άλλον»

«Οι ανακοινώσεις περί εμπάργκου και πολέμου είναι τουλάχιστον απαράδεκτες»

«Η Δημοτική αρχή, με τις ατραπούς που επέλεξε να ακολουθήσει, της μη συναίνεσης, μετατρέποντας τα Δημοτικά Συμβούλια σε προθάλαμους δικαστηρίων, και λειτουργώντας εκ του ασφαλούς, διότι η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ δε διώκεται ποινικά, σήμερα προκειμένου να καλύψει την αδυναμία της να ανταποκριθεί στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που πράγματι μαστίζουν το Δήμο μας, μιας και επέλεξε να τα επιλύσει μόνη της, κάνει τεράστιες προσπάθειες, εκτοξεύοντας λάσπη, να επιρρίψει τις ευθύνες αδιακρίτως σε οποιονδήποτε άλλον και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες της Τριφυλίας», τονίζει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ» και δημοτική σύμβουλος Τριφυλίας, σε απάντηση ανακοίνωσης του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί μου συμπολίτες, εν όψει της δύσκολης περιόδου που διανύουμε λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης πανδημίας covid -19 που απειλεί την υγεία μας και τις ίδιες μας τις ζωές, με επακόλουθο τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες που έχουν πλήξει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, οι ανακοινώσεις “περί εμπάργκου και πολέμου” εναντίον της Δημοτικής Αρχής είναι τουλάχιστον απαράδεκτες και ιδίως όσον αφορά στην παράταξή μου “ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ”, ως παράταξη της αντιπολίτευσης, πλήρως αναιτιολόγητες, αστήρικτες και αντίθετες στην γνωστή σε όλο τον κόσμο της Τριφυλίας, πραγματικότητα. 

Η πραγματικότητα είναι ότι η παράταξή μου, πιστή στην αρχές και τις αξίες της, με απόλυτο σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα, με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και στο αξίωμα του δημάρχου, στήριξε τη Δημοτική Αρχή επί ένα έτος, με αξιοπρέπεια και συνέπεια, λόγων και έργων, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών της Τριφυλίας. Δυστυχώς, αν η Δημοτική Αρχή δεν εκτίμησε και δεν κατάφερε να κρατήσει ή να προσελκύσει δίπλα της, από το σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης, ανθρώπους που είχαν τη διάθεση, ανθρώπους που συνεισέφεραν τα μέγιστα και έχουν την ικανότητα και τα εχέγγυα να επιλύσουν σύννομα και άμεσα, δυσεπίλυτα προβλήματα που ανέκυπταν και ανακύπτουν καθημερινά στο Δήμο, την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή για όποια βλάβη υφίστανται σήμερα και στο εγγύς μέλλον, η Τριφυλία και οι πολίτες της. Αν Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να επιτύχει τις απαραίτητες συναινέσεις για να λειτουργήσει εύρυθμα ο Δήμος και τα συλλογικά του όργανα, την ευθύνη και πάλι έχει η ίδια. Εγωκεντρισμός, απολυτότητα και ύβρεις, δε συνάδουν με τους δημοκρατικούς θεσμούς, ούτε με τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, ούτε με τα αξιώματα δημοτικών αρχόντων. Η πολιτική διαφωνία και η κριτική, βεβαίως μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, είναι τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν καλύτερους. 

Όμως, δε φθάνει μόνο να ΘΕΛΕΙ κανείς αλλά και να ΜΠΟΡΕΙ. Όλοι θα κριθούμε και οι προς το παρόν ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ κάποια μέρα ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ».