«Διπλασιάστηκαν» σε μία ημέρα οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

«Διπλασιάστηκαν» σε μία ημέρα οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Δέκα ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική “Covid-19” , 34 νέα κρούσματα μόνο χθες

«Κλείνει»… για να αντέξει η χώρα για 3 εβδομάδες

«Επιτακτική» ήταν η ανάγκη, όπως «φανερώνουν» όλα τα στοιχεία, που οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει χθες την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, καθώς και το κλείσιμο της εστίασης και του λιανεμπορίου, όπου είχε μείνει ανοικτό.

Στην περιοχή της Μεσσηνίας συνεχίστηκε και χθες η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 34. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό, που χτυπάει «καμπανάκι», είναι το γεγονός ότι μόλις σε μια μέρα διπλασιάστηκαν οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας στην κλινική Covid -19, φτάνοντας συνολικά τους δέκα!

Η κατάσταση της υγείας τους, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο αυτή η «ραγδαία» αύξηση ανησυχεί τους ειδικούς.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ασθενής από τη Μεσσηνία με κορωνοϊό, με βαρύ υποκείμενο νόσημα, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Τόσο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ) όσο και στο νοσοκομείο, αλλά και στα ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα, συνεχίζονται οι αθρόες «επισκέψεις» από πολίτες με ύποπτα συμπτώματα του νέου ιού, όπου και υποβάλλονται σε τεστ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η δραματική αύξηση των νεκρών στη χώρα, με 29 να καταγράφονται μόλις χθες, καθώς και η αύξηση των κρουσμάτων (2.917) και των διασωληνωμένων (187). Οι επιστήμονες εκφράζουν την ελπίδα ότι το επερχόμενο από το πρωί του Σαββάτου lockdown στη χώρα θα ανακόψει αυτή την «εκθετική» αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, αλλιώς το σύστημα υγείας θα δοκιμαστεί αρκετά κατά τις επόμενες ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Του Κώστα Γαζούλη