«Φλερτάρει» με “lockdown” η Μεσσηνία – Μεγάλη ανησυχία από τα 51 νέα κρούσματα κορωνοϊού

«Φλερτάρει» με “lockdown” η Μεσσηνία –  Μεγάλη ανησυχία από τα 51 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου Καλαμάτα… που «ετοιμάζεται» για όλα τα ενδεχόμενα

Νέο «ρεκόρ» κρουσμάτων σημειώθηκε χθες στη Μεσσηνία, καθώς στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν 51 θετικοί ασθενείς στο νέο ιό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς καθίσταται σαφές ότι η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη και ανεξέλεγκτη πλέον. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν συνεχιστεί η αυξανόμενη ροή θετικών κρουσμάτων, τότε ο νομός θα βρεθεί σίγουρα στο β’ επίπεδο, που θα σημαίνει ένα «lockdown» ανάλογο με την Αθήνα και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, καθώς ήδη «φλερτάρουμε» μ’ αυτό το ενδεχόμενο. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές), δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για αλλαγή «επιπέδου» από Α σε Β.

Στο δε Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην κλινική covid-19, νοσηλεύονταν έως αργά χθες το απόγευμα 5 ασθενείς, η υγεία των οποίων εξελίσσεται ομαλά. Το ανησυχητικό είναι ότι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως σημειώνουν,  παρατηρείται πριν έρθει ο χειμώνας, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας να προετοιμάζεται ακόμα και για τα «χειρότερα» σενάρια τους επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων δείχνει ότι οι «φήμες» που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία ότι τα ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα δε δηλώνουν τα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώνουν στα εργαστήριά τους, δεν ευσταθούν. Άλλωστε, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές πειθαρχικές «ποινές», καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι χθες ήταν και η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων προστασίας, με την πλειονότητα του κόσμου να συμμορφώνεται και να ακολουθεί τις οδηγίες των επιστημόνων. Μένει να δούμε στο επόμενο δεκαπενθήμερο αν αυτά θα αποδώσουν ή θα φτάσουμε σε «δύσκολες» λύσεις της περασμένης άνοιξης, κάτι που δεν απέκλεισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Του Κώστα Γαζούλη