Η κίνηση στην αγορά της Καλαμάτας χθες θύμιζε… Χριστούγεννα

Η κίνηση στην αγορά της  Καλαμάτας χθες θύμιζε… Χριστούγεννα

Ημέρες Χριστουγέννων θύμιζε χθες από το πρωί το εμπορικό κέντρο Καλαμάτας, με τον κόσμο από το πρωί να ξεχύνεται στα καταστήματα και να κάνει ψώνια. Η απόφαση αναστολής λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων από σήμερα και για τρεις εβδομάδες έκανε πολλούς να βγουν από τα σπίτια τους και να κάνουν ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Η κίνηση ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη και θύμιζε παραμονές γιορτών. Αυτό, βέβαια, ήταν ιδιαίτερα θετικό για τον εμπορικό κόσμο, αν και μια ημέρα δε σώζει μια ολόκληρη κακή σεζόν.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στην εμπορική αγορά της πόλης και χθες το απόγευμα, με τον κόσμο να προσπαθεί να προμηθευτεί ό,τι θεωρούσε ότι μπορεί να του χρειασθεί την περίοδο του lockdown.

Στο μεταξύ, την παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποτροπή δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού για δεύτερη φορά σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές λόγω του νέου lockdown ζήτησε χθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και το γεν. γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Η ΕΣΕΕ μεταφέρει με την επιστολή της το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου να μην επιτραπεί στη διάρκεια του lockdown στα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων να πωλούν, εκτός από τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, τα αναρίθμητα διαρκή προϊόντα που διαθέτουν, όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού και άλλα, σε μία περίοδο που τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

Της Βίκυς Βετουλάκη