Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο 1ο διαδικτυακό συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο 1ο διαδικτυακό συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

Με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ανέλυσε τους άξονες αρμοδιότητας του υπουργείου για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την περασμένη Τρίτη το 1ο συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, στο οποίο έλαβαν μέρος και στελέχη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης στελέχη από άλλους  συναρμόδιους κυβερνητικούς φορείς που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και στελέχη ελληνικών και ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τονίστηκε στη σχετική παρέμβαση, θεωρεί επιβεβλημένη τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και υλοποιεί έργα τα οποία προωθούν τη διάδοση και την  εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, συμβάλλοντας, αφενός, στην προστασία του περιβάλλοντος και, αφετέρου, στην οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητα του κλάδου.

Με δεδομένο ότι η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων θα πρωταγωνιστήσει για τα επόμενα χρόνια στην καθημερινότητά μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναλάβει επικεφαλής εταίρος του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Med 2014-2020 «EnerNETMob», καθώς και εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg-Adrion 2014-2020 «EnerMOB».

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το διαδικτυακό συνέδριο παρακολούθησαν ο ειδικός σύμβουλος Νίκος Φοίφας (Project Manager του Ευρωπαϊκού Προγράμματος) καθώς και οι συνεργάτες μηχανικοί Παναγιώτης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Λιοντήρης και Ευάγγελος Κουρής.