Καλαμάτα: Ενημέρωση, συστάσεις και μάσκες παντού

Καλαμάτα: Ενημέρωση, συστάσεις και μάσκες παντού

Εντατικοί έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα

Μια διαφορετική μέρα ξημέρωσε χθες για τους Μεσσήνιους, με τη χρήση μάσκας πλέον να είναι υποχρεωτική και τους ελέγχους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνονται όλο και πιο εντατικοί.

Από χθες βράδυ ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και έως τις 5.00 το πρωί, ενώ εξαιρούνται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας – μετάβαση σε νοσοκομεία και διανυκτερεύοντα φαρμακεία).

Ενημέρωση από τη Δημοτική Αστυνομία
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από χθες το πρωί προσαρμόσθηκε απόλυτα στα νέα μέτρα, με ελάχιστους να μην τα τηρούν και με τους περισσότερους γιατί δεν είχαν ενημερωθεί σωστά.

Στο κέντρο της Καλαμάτας η Δημοτική Αστυνομία προέβαινε σε ενημέρωση πολιτών και καταστηματαρχών και έκανε συστάσεις ως πρώτη μέρα. Πολλοί δε πολίτες τούς πλησίαζαν και εξέφραζαν απορίες, ζητώντας διευκρινίσεις για ορισμένα από τα μέτρα. Για παράδειγμα, αρκετοί θεωρούσαν λανθασμένα πως, αν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο μόνοι τους, δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα. Από σήμερα, όμως, και η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλει πρόστιμα στους παραβάτες.

Πρόστιμα από την Αστυνομία
Τη Δευτέρα, μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης, από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας επιβλήθηκαν 9 πρόστιμα των 150 ευρώ σε πολίτες για τη μη χρήση μάσκας, ενώ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις μέρες για παραβίαση ωραρίου.

Οι αστυνομικοί χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής των πιο αυστηρών μέτρων, πραγματοποιούσαν κανονικούς ελέγχους και βεβαίωναν πρόστιμα. Από χθες δε το βράδυ που ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα, υπήρξε αύξηση περιπολιών.

Της Βίκυς Βετουλάκη