Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία που έχουν προκηρύξει εργατικά σωματεία

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία που  έχουν προκηρύξει εργατικά σωματεία

Η Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. 

«Καλούμε», σημειώνει σχετικά, «τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαχητική συμμετοχή, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργάτες και τους μικρούς επαγγελματίες, με τους υγειονομικούς και τους δασκάλους και να απαιτήσουμε την ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

[…] Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες, συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία. Οργανωμένα με τους Αγροτικούς Συλλόγους μας σε κάθε περιοχή να διατρανώσουμε, να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

•Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας. Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση. Να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά  ιατρεία.  Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας.

•Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

•ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική  χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση των υψηλών ασφαλίστρων. 

•Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που καθυστερούν. 

•Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του καταρροϊκού και ενίσχυσης των πληγέντων κτηνοτρόφων. 

•Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος».