Καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής του Κάστρου για παραβατικότητα και συμμορίες

Καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής του Κάστρου για παραβατικότητα και συμμορίες

Με επιστολή που κοινοποιούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, το δήμαρχο Καλαμάτας, την Εισαγγελία, τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και το υπουργείο Τουρισμού, κάτοικοι από την περιοχή του Κάστρου Καλαμάτας ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για να εκλείψουν τα έντονα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, σημειώνονται τα εξής: “Οι κάτωθι συνυπογράφοντες κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη υποβάθμιση της περιοχής μας, Κάστρο Καλαμάτας, όπου ευρίσκονται οι κατοικίες μας, οι επιχειρήσεις μας και το τουριστικό καμάρι της πόλης μας και του νομού μας, από ομάδες-συμμορίες βανδάλων, ναρκομανών και άλλων εγκληματικών στοιχείων, που εκμεταλλεύονται την ελλιπή αστυνόμευση και παραμέληση της περιοχής από τις τοπικές Αρχές (Δήμος, Αστυνομία), για να εκτελούν ανενόχλητοι πληθώρα παρανόμων ενεργειών εδώ και καιρό τώρα.

Συγκεκριμένα, ορισμένες από αυτές τις παράνομες ενέργειες περιλαμβάνουν:

1. Βανδαλισμούς κτηρίων και περιουσιών: Graffiti στους τοίχους οικιών και κοινόχρηστων χώρων, πετροβολισμός σκεπών, παραθύρων και τοίχων

2. Βανδαλισμοί και δολιοφθορά αυτοκινήτων (γρατζουνίσματα, τρύπημα ελαστικών) που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή

3. Εμπόριο, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Πληθώρα από σύριγγες και λοιπά εργαλεία χρήσης παρατημένα στην περιοχή που δεν καθαρίζονται κιόλας

4. Ρύπανση και μόλυνση της οικιστικής και τουριστικής περιοχής, όπως σκουπίδια, αφόδευση, ούρηση τοίχων κ.λπ.

5. Ηχορύπανση σε ώρες κοινής ησυχίας και μάλιστα αυτήν την εποχή που θεωρητικά πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και ο συνωστισμός!

6. Διαρρήξεις. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ζούνε όλοι με το φόβο. Κάθε σπίτι είναι αναγκασμένο να έχει κάγκελα στα παράθυρά του και σκύλο, ως τα μοναδικά μέτρα φύλαξης των οικιών τους, τα οποία πολλές φορές όμως λειτουργούν ανεπιτυχώς!

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

•Την αστυνόμευση της περιοχής μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών που έχουν αφεθεί να ταλανίζουν την περιοχή μας εδώ και αρκετό καιρό! Είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν θύματα ως αιτία αυτής της αδιαφορίας των αρχών.

•Τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό της περιοχής μας. Ο Δήμος δεν καθαρίζει ούτε τους δρόμους και δε συλλέγει σκουπίδια από τις γειτονιές μας!”.

Α.Π.

Υ.Γ. Στη διάθεση της εφημερίδας υπάρχουν οι υπογραφές των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.