Λεηλατημένος ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Μελιγαλά

Λεηλατημένος ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Μελιγαλά

Θλιβερή και απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν περιφερειακοί σιδηροδρομικοί σταθμοί στη Μεσσηνία μετά την κατάργηση του τρένου.

Η πλειοψηφία τους έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και έχει εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε συντήρησή τους, έχοντας μετατραπεί σε χώρους που βρίσκουν καταφύγιο παραβατικοί άνθρωποι και άστεγοι. Αποτελούν πλέον απέραντους σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης.

Λεηλασία
Ένας από αυτούς είναι ο σταθμός του ΟΣΕ στο Μελιγαλά, όπου από το 2016 και μετά παρουσιάζει εικόνες λεηλασίας. Στις φωτογραφίες που τράβηξε η κα Ευγενία Ντουραμάκου, κάτοικος της περιοχής, αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν. Σπασμένες και διαλυμένες κτηριακές υποδομές, λεηλατημένα αρχεία, σκουπίδια και εμφανή σημάδια ότι κάποιοι τον χρησιμοποιούν ακόμα και για κατοικία.

Να σημειωθεί ότι ο σταθμός του Μελιγαλά βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Γυμνάσιο της πόλης.

Στην ίδια κατάσταση βρισκόταν και ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Βαλύρα, όμως πέρυσι τον Αύγουστο ο εκεί Σύλλογος Γυναικών ανέλαβε πρωτοβουλία και με τη βοήθεια του Δήμου και κατοίκων της περιοχής κατάφεραν να τον καθαρίσουν και να τον συντηρήσουν.

Είναι κρίμα οι εν λόγω χώροι να καταστρέφονται και να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αποτελούν «στολίδια» για τις περιοχές.

Της Βίκυς Βετουλάκη