Μαύρες ημέρες…

Μαύρες ημέρες…

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας γιατί δεν έβγαλε, άραγε, μιαν ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις για ένα τριήμερο (σ.σ. αλήθεια μετά δε θα έχουμε κορωνοϊό;); Συμφωνεί, διαφωνεί με την απόφαση ή δεν ενδιαφέρεται καν;

Τουλάχιστον στην εκδήλωση που παραβρέθηκα χθες το μεσημέρι, με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου από ολιγομελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότεροι ήταν οι αστυνομικοί και οι ασφαλίτες παρά οι συμμετέχοντες…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση: «Τιμάμε τους αγώνες του λαού μας για τη Δημοκρατία. Τιμάμε την εξέγερση της νέας γενιάς το Νοέμβριο του 1973 στο Πολυτεχνείο εναντίον της δικτατορίας. Το διαχρονικό αίτημα για Δημοκρατία συνοδεύεται από την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε όλοι, για να μείνουμε υγιείς και να ξεπεράσουμε την παγκόσμια υγειονομική κρίση».

Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δεν είδαν καμία ανάγκη για έκδοση κάποιας ανακοίνωσης;

Τελικά, η επιτελική μας κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει μια «υγειονομική βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας 5.000 αστυνομικούς, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν σε κατάσταση συνωστισμού!

Οι εικόνες από μόνες τους μαρτυρούσαν την υποκρισία της που απαγόρευσε τη συνάθροιση άνω των τριών ατόμων σε όλη την Ελλάδα, υποτίθεται λόγω της πανδημίας!

Ο στόχος της είναι άλλος, να αποπροσανατολίσει από τις τεράστιες ευθύνες της για τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους από τον κορωνοϊό, για τον καθημερινό συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς, την έλλειψη μέτρων σε μαζικούς χώρους δουλειάς και το αθωράκιστο δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι πλέον στο «κόκκινο». 

Αλήθεια, με όσα ζήσαμε, χθες, οι… ψεκασμένοι ποιοι είναι;

Πρόστιμο σε γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι, χθες, στο Πολυτεχνείο έκοψε η Αστυνομία… για «άσκοπη μετακίνηση». Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο, μετά το διπλασιασμό του, έφτασε τα 300 ευρώ.

«Κάθε χρόνο αφήνω δύο λουλουδάκια για χάρη αυτών που μας δώσανε την ελευθερία, πατάξανε τη χούντα, που άφησαν στην άκρη τους αστυνομικούς διευθυντές που καθορίζουν τις ζωές μας. Είναι πράγματα που είχαμε να δούμε από τη χούντα» είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα.

Σύμφωνα με καταγγελία του avgi.gr, αστυνομικός, αφότου ζήτησε και πήρε την ταυτότητα ρεπόρτερ της «Αυγής» στο σταθμό Λαρίσης, απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο, λέγοντάς του: «Έλα στην Τροχαία να την πάρεις». Έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο ρεπόρτερ επικοινώνησε με την «Αυγή», ο αστυνομικός πέταξε την ταυτότητα στο δρόμο.

Από τα παραπάνω, αλλά και άλλα πολλά, αναδύεται ένα ερώτημα που είναι πρωτίστως ηθικό: “Πόση από την πολιτική, κοινωνική και ατομική ελευθερία μου δέχομαι να απωλέσω στο όνομα της πανδημίας;”.

Α.Π.