Μεσσηνία: Του έκαναν σήμα να σταματήσει και αυτός άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Μεσσηνία: Του έκαναν σήμα να σταματήσει και αυτός  άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Συλλήψεις 20 ατόμων σε επιχείρηση της αστυνομίας 

Σε συλλήψεις 20 ατόμων προχώρησαν αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας, σε επιχείρηση τις προηγούμενες μέρες. Επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας, όπου έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 903 άτομα, εκ των οποίων 694 ήταν Έλληνες και 209 αλλοδαποί, καθώς και σε 660 οχήματα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 240 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καταδίωξη Ρομά

Προσήχθησαν συνολικά 83 άτομα, από τα οποία 51 ήταν Έλληνες και 32 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 50 άτομα.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 20 άτομα και ειδικότερα:

•Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα ένας 37χρονος Γεωργιανός στη Σπερχογεία, διότι σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να έχει 4,2 γραμμάρια ηρωίνης, ένας 59χρονος στον Άγιο Φλώρο διότι είχε ηρωίνη βάρους 0,7 γραμμαρίων, ένας 28χρονος στην Καλαμάτα διότι οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του 4,2 γραμμάρια χασίς και ένας 26χρονος στο Στόμιο Τριφυλίας διότι κατείχε 1,9 γραμμάρια χασίς.

•Ένας 33χρονος Ρομά για επικίνδυνη οδήγηση. Ειδικότερα, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο δρόμο Ασπροχώματος– Πύλου, αλλά δε συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους. Ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και άρχισε να κάνει προσπεράσεις και να κινείται στο αντίθετο ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς. Τελικά, έπειτα από καταδίωξη ο 33χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

•Πέντε άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  

•Δέκα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Επίσης, συνελήφθη ένας 17χρονος Ρομά στη Σπερχογεία, καθώς σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ βρέθηκε να κατέχει 0,8 γραμμάρια χασίς.

Β.Β.