«Νέα Πελοπόννησος»: Είναι ντροπή, κε Δέδε, να λέτε ψέματα για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή

«Νέα Πελοπόννησος»: Είναι ντροπή, κε Δέδε, να λέτε ψέματα για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» αναφορικά με δηλώσεις του κ. Δέδε ότι δήθεν η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μόνη που δεν απέστειλε Τεχνικό Δελτίο διεκδικώντας πόρους από το υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του 2018 λόγω του κυκλώνα “ΖΟΡΜΠΑΣ”.

Σε αυτή σημειώνει: «Έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για εννέα (9) συνεχή χρόνια (2011-8/2019), δουλέψαμε σκληρά υλοποιώντας συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης και καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Πελοπόννησος να αναδειχθεί ως μία από τις πιο δυναμικές Περιφέρειες της χΧώρας.

Εκπροσωπώντας την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζουμε με συνέπεια να υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών της Πελοποννήσου, ασκώντας δημιουργική αντιπολίτευση και ελέγχοντας τα έργα της Περιφερειακής Αρχής ως έχουμε ευθύνη σύμφωνα με το θεσμικό μας ρόλο.

Παραμένει πολιτικά παράδοξο μετά 1,5 χρόνο Διοίκησης από την νυν Περιφερειακή Αρχή, ότι η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αντί να ασκεί έλεγχο και κριτική στην Περιφερειακή Αρχή και στον εκλεκτό περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, λειτουργεί ως πολιτικό δεκανίκι του.

Συστηματικά, λοιπόν, κάθε φορά που ο κ. Τατούλης και στελέχη της παράταξής μας αναδεικνύουν ζητήματα τα οποία αναφέρονται στο μη ορθό κατά την άποψή μας τρόπο Διοίκησης του κ. Νίκα, εμφανίζονται τα πολιτικά του… δεκανίκια για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, συκοφαντώντας και ρίχνοντας λάσπη στον Πέτρο Τατούλη και στην παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου”.

Τελευταίο επεισόδιο της πολιτικής φαρσοκωμωδίας “ΣΥΡΙΖΟ-ΝΙΚΑΣ”, είναι οι δηλώσεις του κ. Δέδε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι δήθεν η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν απέστειλε Τεχνικό Δελτίο, διεκδικώντας πόρους από το υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του 2018, λόγω του κυκλώνα “ΖΟΡΜΠΑΣ”.

Ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν και γνώριζε την αλήθεια, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής προκλητικότητας, έτρεξε να πει ψέματα, κάνοντας κριτική στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για να αβαντάρει τον κ. Νίκα.

•Για ποιο λόγο, άραγε, ο κ. Δέδες, αντί να υπηρετεί το θεσμικό του ρόλο ως ελάσσονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ασκεί κριτική και έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Νίκα, συνεχίζει να ασχολείται με τον Πέτρο Τατούλη και την προηγούμενη Διοίκηση;

•Πρόκειται για προσωπική συμφωνία του με τον κ. Νίκα, έχοντας συγκεκριμένα ανταλλάγματα;

•Πρόκειται για πολιτική συμφωνία κάτω από το τραπέζι;

•Η επιλογή της πολιτικής συμφωνίας βρίσκει σύμφωνα τα μέλη της παράταξής του, πολλά εκ των οποίων κατέχουν θεσμικούς ρόλους στην οργανωτική κομματική δομή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο;

•Συμφωνούν τα ανώτατα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο με την πολιτική συμπεριφορά του κ. Δέδε ή μήπως είναι κατ’ εντολή τους;

Στη μεγάλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουν οι πολίτες σήμερα, είναι σίγουρο ότι υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει η πολιτική παρακμή και οι δήθεν… συνεργασίες για το καλό των πολιτών, μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε συνεργασίες για ιδιοτελή συμφέροντα.  

Η ευθύνη της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” είναι πολύ μεγάλη. Θα είμαστε πάντα παρόντες για να αντικρούουμε τα ψέματα εναντίον του Πέτρου Τατούλη και της παράταξής μας, από όπου και αν προέρχονται και για να αποκαθιστούμε την αλήθεια προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται αντικειμενικά και να κρίνουν βάσει των πραγματικών γεγονότων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη απέστειλε στις 20.12.2018 Τεχνικό Δελτίο (28 σελίδων) για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα “ΖΟΡΜΠΑΣ”. Το Τεχνικό Δελτίο συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και περιελάβανε συγκεκριμένα έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα στις πληγείσες περιοχές.

Είναι ντροπή, κε Δέδε, να απαξιώνετε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που συνέταξαν τα Τεχνικά Δελτία και να λέτε ψέματα για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, μόνο και μόνο για να παίξετε το ρόλο της “Μητέρας Τερέζας” που τρέχει να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές του το γαλάζιο περιφερειάρχη και εκλεκτό του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοσιοποιούμε ως πειστήρια του ψέματος και της συκοφαντίας του κ. Δέδε (την πρώτη και τελευταία σελίδα του Τεχνικού Δελτίου).

Δεν περιμένουμε από τον κ.Δέδε να μας πει δημόσια συγγνώμη! Τον διαβεβαιώνουμε όμως ότι θα είμαστε πάντοτε παρόντες για να αποκαθιστούμε τα μεγάλα του ψέματα».