Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Δοκιμάζονται” οι αντοχές του – Στους 23 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται

Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Δοκιμάζονται” οι αντοχές του – Στους 23 οι ασθενείς με κορωνοϊό που  νοσηλεύονται

Η «ραγδαία» αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας στη Μεσσηνία προβληματίζει ιδιαίτερα το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και τη διοίκηση του. Το γεγονός ότι από τους 5 με 6 ασθενείς που νοσηλεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα χθες φθάσαμε τους 23, είναι απολύτως ενδεικτικό της κατάστασης.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο είναι, επίσης, ότι στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες προσέρχονται ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονταν σε καραντίνα και νοσηλεία στο σπίτι τους, και η κατάσταση των οποίων έχει επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνουν εισαγωγή. Να επισημανθεί, δε, ότι και νέοι συμπολίτες μας νοσούν βαριά από το νέο ιό και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου, σε συνεργασία με τους ιατρούς, προχωρά σε σχεδιασμό για αύξηση των κλινών στην κλινική «covid-19». Να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία της ξεκίνησε με 6 διαθέσιμες κλίνες, έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή τις 30! Ολόκληρη η Β’ Παθολογική έχει μετατραπεί σε «κλινική για covid -19», ενώ εξετάζονται «λύσεις» και για ακόμα μεγαλύτερη επέκταση, εφόσον αυτό απαιτηθεί. 

Στα τέλη δε αυτής της εβδομάδας, πρόκειται να είναι έτοιμες και οι μονάδες εντατικής θεραπείας για αντιμετώπιση περιστατικών με κορωνοϊό που πιθανόν να χρειαστούν διασωλήνωση. 

Χθες, στη Μεσσηνία διαπιστώθηκαν 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 2.384 σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, για ακόμα μια μέρα «συγκλονίζει» ο αριθμός των 41 νέων θανάτων από επιπλοκές του νέου ιού, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν τους 269!

Όπως γίνεται κατανοητό, η όλη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, «δοκιμάζει» τις αντοχές του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς η αύξηση των κλινών για «covid -19» στερεί κλίνες από άλλες… σημαντικές «κλινικές», ενώ οι- ούτως ή άλλως- λίγοι παθολόγοι ιατροί «καλούνται» να αντεπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ξεπερνώντας «εαυτόν» για να τα καταφέρουν… 

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή μας είναι ιδανικές. Κανείς, δε, δεν μπορεί να «φανταστεί» πώς θα βγει χειμώνας με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Του Κώστα Γαζούλη