Πτώση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία, παραμένουν 20 ασθενείς στο νοσοκομείο

Πτώση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία,  παραμένουν 20 ασθενείς στο νοσοκομείο

Παράταση της “καραντίνας”… τουλάχιστον μέχρι 7 Δεκεμβρίου 

Καλύτερη, σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα, παραμένει η επιδημιολογική εικόνα της Μεσσηνίας. Η σταδιακή πτώση των κρουσμάτων που καταγράφεται από τις προηγούμενες μέρες, συνεχίστηκε και χθες, καθώς επιβεβαιώθηκαν μόνο 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο νομό. Σταθερή παραμένει και η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, καθώς στην κλινική «covid -19» εξακολουθούν να νοσηλεύονται 20 ασθενείς, ενώ χθες ένας ακόμα πήρε εξιτήριο.

Αντίθετα με το νομό μας, ανησυχητική είναι η εικόνα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς τόσο η Ηλεία όσο και η Αχαΐα παρουσιάζουν αύξηση των κρουσμάτων, δείχνοντας ότι στις περιοχές αυτές οι τρεις εβδομάδες «καραντίνας» δε λειτούργησαν.

Την ίδια στιγμή στη χώρα καταγράφηκε ξανά τριψήφιος αριθμός θανάτων (101), ενώ παραμένουν 607 ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρουσιάζουν πληρότητα 88%. Τα νέα κρούσματα χθες ήταν 2.013. 

Σύμφωνα δε με τις επίσημες ανακοινώσεις χθες το απόγευμα από το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κα Παπαευγγέλου, αναμένουν μεγαλύτερη «πίεση» την εβδομάδα που έρχεται για το εθνικό σύστημα υγείας με βάση τα στοιχεία που μελετούν. Ως εκ τούτου, δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανο η «καραντίνα» να παραταθεί και πέραν της 7ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να υπάρξει και νέο διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κι ενώ χιλιάδες επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα αγωνιούν για την «επόμενη μέρα». 

Του Κώστα Γαζούλη