Σέρνεται η πλατφόρμα αιτήσεων για το κορωνοεπίδομα στο ελαιόλαδο

Σέρνεται η πλατφόρμα αιτήσεων  για το κορωνοεπίδομα στο ελαιόλαδο

Ό,τι έγινε με το σύστημα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία πριν από λίγες μέρες, συμβαίνει από την περασμένη Τρίτη και με την πλατφόρμα του… ΟΠΕΚΕΠΕ που δέχεται τις αιτήσεις για την έκτακτη ενίσχυση στο ελαιόλαδο από το πακέτο των 126 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπεύθυνοι του Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) δηλώνουν αγανακτισμένοι με την όλη διαδικασία, καθώς, όπως μας καταγγέλλουν, εκτός του ότι το σύστημα πέφτει συνεχώς, για να δεχθεί μια αίτηση χρειάζεται ακόμα και μισή ώρα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μιλάμε για ένα πεντάλεπτο το πολύ. 

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, υπόκεινται μια αχρείαστη διαδικασία μέσω της ξέχωρης πλατφόρμας, τη στιγμή που υπήρχε δυνατότητα η αίτηση του παραγωγού να γίνει μέσω της καρτέλας του, εκεί δηλαδή που υποβάλλει το ΟΣΔΕ.

Το μόνο θετικό είναι ότι μετά το δημοσίευμα του ΑγροΤύπου επετράπη στο σύστημα να τραβάει αυτόματα στοιχεία από το Ε1 του αιτούντος, με αποτέλεσμα να φαίνεται πλέον αν είναι κατ’ επάγγελμα ή όχι (σε αυτή την περίπτωση δεν προχωρά η δήλωση).

Πλέον, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και με το ρυθμό που (δεν) καταχωρούνται οι αιτήσεις, σε συνδυασμό με το πλήθος των επιλέξιμων (δεκάδες χιλιάδες), αλλά και το στενό χρονικό περιθώριο (στις 27 λήγει η προθεσμία), πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη μια παράταση στις αιτήσεις, γεγονός που πάει πίσω όμως τις πληρωμές.