Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα

Στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας οι ΔΕΥΑ του Νομού Μεσσηνίας κι όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων: «Στις 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε με 3ωρη στάση εργασίας στην απεργία που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, δίνουμε το δικό μας αγώνα και για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για μέτρα ατομικής προστασίας σε όλες τις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, για υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Δίνουμε το δικό μας αγώνα καθημερινά ενάντια στην απαξίωση της δουλειάς μας, που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση μέσω της διάλυσης των ΔΕΥΑ και τη συγχώνευσή τους σε επίπεδο Περιφέρειας.

Το Σωματείο μας, έχοντας τεράστια εμπειρία από τη συλλογική δράση και τη συλλογική λήψη στις αποφάσεις μέσα από μαζικές συνελεύσεις, γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις της κυβέρνησης από το νέο εργασιακό έκτρωμα που επιθυμεί να    νομοθετήσει εν μέσω πανδημίας. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για τα συνδικάτα η διά νόμου καταγραφή του μητρώου μελών στην κυβερνητική πλατφόρμα του υπουργείου, προκειμένου να γνωρίζουν κυβέρνηση και εργοδότες τα μέλη των συνδικάτων.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για την οργάνωση των διεκδικήσεων η ηλεκτρονική ψηφοφορία για λήψη απόφασης για απεργία και η δήλωση του 40% του προσωπικού ως προσωπικού ασφαλείας.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η 10ωρη ημερήσια εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Εμείς, λόγω ιδιαιτερότητας της εργασίας μας, είμαστε αναγκασμένοι να μην αφήνουμε ανοιχτά σκάμματα και να τελειώνουμε τις αποκαταστάσεις στις βλάβες ύδρευσης  αποχέτευσης.

Δουλεύουμε με βάρδιες σε εικοσιτετράωρη βάση με υπερεργασία και νυχτερινά. Για όλους εμάς το εργασιακό έκτρωμα θα φέρει δεκάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, χωρίς να έχουμε έστω και το δικαίωμα που έχουμε σήμερα να προσφύγουμε στην Επιθεώρηση».

Για δε τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας η συμβολική συγκέντρωση αντιπροσωπείας των μελών του Δ.Σ. και απεργών θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία.