Στ. Αναστασόπουλος: «Ας εφαρμόσουμε αυστηρότερα μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά στη Μεσσηνία»

Στ. Αναστασόπουλος: «Ας εφαρμόσουμε αυστηρότερα μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά στη Μεσσηνία»

-Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για αποστάσεις στην εστίαση

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά τη μετάβαση της Μεσσηνίας από το πράσινο επίπεδο 1 «ετοιμότητας» στο κίτρινο επίπεδο 2 «επιτήρησης», ο κ. Αναστασόπουλος μαζί με το διευθυντή Διοικητικού και Οικονομικού της Περιφερειακή Ενότητας, Δημήτρη Μουτζούρη και τη διευθύντρια Υγείας, Κατερίνα Σπέντζουρα, αναφέρθηκαν στα νέα δεδομένα και μέτρα που ισχύουν.

Μάσκα παντού
Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στην κρισιμότητα της κατάστασης και συνέστησε σε πολίτες και υπαλλήλους να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Έκανε, δε, έκκληση σε όλους να αναλάβουν πρωτοβουλία καθολικής χρήσης μάσκας, ακόμα και αν σήμερα δεν προβλέπεται. «Η εξέλιξη δείχνει πλέον να είναι πολύ γρήγορη. Πρέπει από μόνοι μας να πάμε σε υψηλότερο επίπεδο πρόληψης. Να εφαρμόσουμε το “μάσκα παντού”», πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος.

Ακολούθως αναφέρθηκε σε εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τις αποστάσεις σε καταστήματα εστίασης, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται από μεικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Υγείας και Ανάπτυξης, παρουσία και της Aστυνομίας. Όπως είπε, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 330 έλεγχοι το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά, αλλά και τη διάθεση τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού (rapid test), προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι και σε εργάτες γης.

Μέτρα από Δευτέρα
Με τη σειρά της η διευθύντρια Υγείας, Κατερίνα Σπέντζουρα, μίλησε για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και πρότεινε τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ακόμα και στους εξωτερικούς, όπως και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας.

Παράλληλα ενημέρωσε για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε περίπτωση που νοσήσει ή έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας υγείας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στις σχολικές μονάδες. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, έχουν ανιχνευτεί κρούσματα σε 7 σχολεία της Μεσσηνίας.

«Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Όλοι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί», πρόσθεσε η κα Σπέντζουρα.

Ο διευθυντής Διοικητικού, Δ. Μουτζούρης, ανέλυσε τα μέτρα που θα τηρούνται από τη Δευτέρα για τους υπαλλήλους, αλλά και τους επισκέπτες του Διοικητηρίου, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, ειδικά σε ορισμένες υπηρεσίες που δέχονται περισσότερους πολίτες.

Ειδικότερα, όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, κατά προτίμηση με ραντεβού.

Παράλληλα, δήλωσε ότι στο ισόγειο του Διοικητηρίου θα υπάρχει υπάλληλος ο οποίος θα επικοινωνεί με την υπηρεσία που επιθυμεί ο πολίτης για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης συνέστησε στον κόσμο να είναι φειδωλός με τις επισκέψεις του στο Διοικητήριο, ενώ σε ό,τι αφορά τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών που δέχεται μεγάλο όγκο πολιτών, είπε ότι κάθε υπηρεσία της θα δέχεται συγκεκριμένο αριθμό πολιτών που θα επιτρέπεται να εισέρχεται στο Διοικητήριο.

Της Βίκυς Βετουλάκη