Τάκης Σακελλαρόπουλος: Το μέλλον των ερασιτεχνικών σωματείων είναι οι συνεργασίες

Τάκης Σακελλαρόπουλος: Το μέλλον των ερασιτεχνικών σωματείων είναι οι συνεργασίες

Κόντρα στην γενική κατήφεια, τον προβληματισμό, τη «γκρίνια», τις ευθύνες στην κυβέρνηση και τις κρατικοδίαιτες λύσεις, ο προπονητής του Απόλλωνα, Τάκης Σακελλαρόπουλος, έχει μια ουσιαστική πρόταση να θέσει στο τραπέζι για το τοπικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, και μάλιστα χωρίς να «μασάει τα λόγια του»:

«Το μέλλον είναι δυσοίωνο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αν δεν πάμε σε μοντέλα συνεργασιών θα έχουμε προβλήματα επιβίωσης. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ενώσουμε ό,τι καλό έχει κάθε σύλλογος, όπως για παράδειγμα γηπεδικές εγκαταστάσεις και υποδομές, οικονομική επιφάνεια, ώστε να δημιουργηθούν πιο δυνατές ομάδες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια ιστορική και μια γηρασμένη ομάδα, που δεν έχει φιλάθλους. Τη δεκαετία του ’90 ο Μεσσηνιακός και ο Απόλλωνας έκαναν πολύ σοβαρές συζητήσεις και είχαν φτάσει πολύ κοντά να συνενωθούν. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ξαναγίνουν. Είναι μονόδρομος, καθώς είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης. Πόσες ομάδες αντέχει η Μεσσηνία; Μόνο τα 2/3 από αυτές που υπάρχουν και αυτό υπό προϋποθέσεις. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται ομάδες μόνο και μόνο για ψήφους στην ΕΠΣΜ».

Σημειώνεται ότι ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια έχει άμεση συνεργασία με τον Αίαντα Καλαμάτας, με τον δεύτερο να λειτουργεί ως «δεξαμενή» νεαρών ποδοσφαιριστών. «Στο τελευταίο ματς στην Κορώνη αγωνίστηκαν τρεις 17χρονοι κι ένας 15χρονος. Με την εμφάνιση αυτή δείξαμε ότι η ομάδα έχει υγεία και μπορεί να βασίζεται σε παιδιά που έρχονται διαρκώς από πίσω. Στον Αίαντα υπάρχουν πολλά παιδιά που ακολουθούν και τον Γενάρη, άλλα 4-5 μπορούν να προωθηθούν στον Απόλλωνα και το πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής», λέει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος, συνιστώντας συνέχιση των ατομικών προπονήσεων για τους ποδοσφαιριστές, υπομονή και προσοχή απ’ όλους για να έχουμε ομαλή εξέλιξη και να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα μετά το τέλος της «καραντίνας».