Ξεκίνησε η δημιουργία νέου «πάρκου τσέπης» στην Καλαμάτα

Ξεκίνησε η δημιουργία νέου «πάρκου τσέπης» στην Καλαμάτα

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για τη δημιουργία ενός ακόμα «πάρκου τσέπης» στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Π. Καίσαρη, στην Καλαμάτα.

Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί την εν λόγω δράση, δημιουργώντας ένα δίκτυο χώρων πρασίνου – σημείων συνάντησης στον αστικό ιστό και στο πλαίσιο του προγραμματισμού που εξελίσσεται.

Μετά τα «πάρκα τσέπης» στη Νέδοντος και την Ασκληπιού (σ.σ. ολοκληρώνεται και παραδίδεται τις ημέρες αυτές), σειρά έλαβε ένας ακόμα χώρος 400 τετραγωνικών μέτρων περίπου, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει ριζικά εικόνα και να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή.

Στο σημείο όπου χθες ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες και οι διαμορφώσεις του εδάφους, βρέθηκε και ενημερώθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία των αντιδημάρχων Γ. Μπάκα και Δ. Μαστραγγελόπουλου και του ειδικού συνεργάτη – πολ. μηχανικού, Β. Κουτραφούρη.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνουν: Αντικατάσταση των παλαιών τσιμεντένιων πεζοδρομίων περιμετρικά. Διαστρώσεις στο κέντρο του χώρου, όπου και θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός. Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων. Εγκατάσταση δικτύων άρδευσης. Διατήρηση υφιστάμενης φύτευσης και εμπλουτισμός με νέα δέντρα και γκαζόν. Παρέμβαση διαμόρφωσης στο βόρειο τμήμα του νέου πάρκου.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό, αυτός ακολουθεί τη λογική των «πάρκων τσέπης» που ήδη έχουν δημιουργηθεί στην πόλη, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες εκτελούνται με ίδιους πόρους από τα Τμήματα Αυτεπιστασίας των Διευθύνσεων Τεχνικών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.