6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία… “έπεσαν” στους 14 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία… “έπεσαν” στους 14 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

«Σταθερή» εμφανίζεται η Μεσσηνία στα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν έξι ακόμα κατά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Το ότι καθημερινά εμφανίζονται και νέα κρούσματα, δείχνει, όπως τονίζουν ειδικοί, ότι δε χωρά εφησυχασμός, καθώς εύκολα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και πάλι.

Όσο για την κατάσταση στην κλινική “covid -19” του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, είναι σαφώς καλύτερη, αφού χθες τέσσερις ασθενείς πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 14. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες εβδομάδες πριν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονταν ακόμα και 33 ασθενείς. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η διοίκηση του «ιδρύματος», παρά την καλύτερη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δε χαλαρώνουν και προετοιμάζονται για ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας τον επόμενο μήνα.

Συνολικά στη χώρα και χθες καταγράφηκε υψηλός αριθμός σε θανάτους, καθώς κατέληξαν 102 ασθενείς, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώθηκε ελαφρώς, φτάνοντας τους 579. 

Τα νέα κρούσματα του νέου ιού το τελευταίο 24ωρο ήταν 1.382.

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένονται και περαιτέρω κυβερνητικές ανακοινώσεις, που θα αφορούν στο «λιανεμπόριο» και τις εκκλησίες. 

Του Κώστα Γαζούλη