7 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, 23 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

7 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία,  23 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα “εποχιακά” καταστήματα, αρχές της επόμενης εβδομάδας ο “οδικός χάρτης” για τα Χριστούγεννα από τον πρωθυπουργό 

Ελαφρώς μειωμένα, αλλά σταθερά σε υψηλούς αριθμούς, ήταν τα χθεσινά νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συνολικά στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 1.667, ενώ ακόμα 98 συμπολίτες μας προστέθηκαν στη «λίστα» των θανάτων από επιπλοκές του νέου ιού, που φθάνει κοντά πλέον στις 3.000 από την αρχή της πανδημίας. 

Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας εξακολουθούν να είναι «πιεσμένες», καθώς 612 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι, δίνοντας «μάχη» για τη ζωή τους.

Στην περιοχή της Μεσσηνίας χθες προστέθηκαν 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή στην κλινική «Covid-19» στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι ασθενείς που νοσηλεύονταν μέχρι και χθες το πρωί ήταν 23. Ένας ασθενής πήρε εξιτήριο χθες, ενώ δύο ακόμα συμπολίτες μας χρειάστηκε να κάνουν εισαγωγή, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα που χρήζουν νοσηλείας.

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μάθουμε πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Με την περαιτέρω παράταση του lockdown μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου να είναι επίσημη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας) αναμένεται ο «οδικός χάρτης» για το πώς θα εορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολύ δύσκολα θα επιτραπούν «ταξίδια» από νομό σε νομό, όπως συνέβη και το Πάσχα. 

Μεγάλη είναι η αγωνία όλων των κλάδων των επαγγελματιών που τα καταστήματά τους είναι «κλειστά» όλη αυτή την περίοδο, για το πότε και πώς θα ανοίξουν… 

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, πάντως, θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα τα «εποχιακά» καταστήματα. 

Του Κώστα Γαζούλη