Αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Αύξηση των δειγματοληπτικών  ελέγχων για κορωνοϊό ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας

Αίτημα για διενέργεια περισσότερων δειγματοληπτικών ελέγχων για την πανδημία της covid-19 έκανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προς τον ΕΟΔΥ, δια του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας και του επιστημονικά υπευθύνου, ιατρού Παναγιώτη Κατσαφάδου.

Σε επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας ο δήμαρχος τόνισε ότι η δουλειά που σε τοπικό επίπεδο γίνεται είναι πολύ καλή, υπογραμμίζοντας ότι σημαντική είναι η συμβολή των ανθρώπων που υπηρετούν στις μονάδες υγείας.

Μάλιστα, σε συζήτηση τόσο με τον κ. Κατσαφάδο όσο και με το συντονιστή δράσεων του ΕΟΔΥ στο Νομό Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερα τεστ στον πληθυσμό, από τον ΕΟΔΥ αλλά και τα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να εξαχθούν και καλύτερα συμπεράσματα για την πορεία της πανδημίας τοπικά.

Άλλωστε, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, ο Δήμος από την πρώτη στιγμή έχει ανταποκριθεί και έχει στηρίξει και υλικά με την παροχή rapid test τη μονάδα.

Τέλος, ο κ. Κατσαφάδος ευχαρίστησε το δήμαρχο για την όλη στήριξη, ενώ ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος ανέφερε ότι άμεσα θα γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες με σκοπό την αύξηση των ελέγχων.