Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας: Ψίχουλα στους αγρότες…

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας: Ψίχουλα στους αγρότες…

«Η κυβέρνηση, αντί να δώσει λύσεις, μοιράζει ψίχουλα στους αγρότες, για να ρίξει στάχτη στα μάτια» σχολιάζει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σε ανακοίνωσή του.

Και εξηγεί: «Ανίκανοι να δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, που για μια χρονιά, την πέμπτη στη σειρά, βλέπουν τις τιμές του λαδιού να κατρακυλούν, φτάνοντας πάλι στο κόστος παραγωγής. Με το εισόδημά μας να συρρικνώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Με τα προβλήματα γύρω από την ελαιοκαλλιέργεια να είναι πάρα πολλά. Η κυβέρνηση, αντί να δώσει λύσεις, μοιράζει ψίχουλα στους αγρότες, για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Την ιδία ώρα που μπουκώνουν με δεκάδες δισ. ευρώ εφοπλιστές, βιομηχάνους, εμπόρους και άλλους επιχειρηματίες, π.χ. αεροπορικές εταιρείες, εργολαβικές εταιρείες μέσω διοδίων κ.λπ.

Χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις τιμές του λαδιού να κατρακυλούν για μια ακόμα χρονιά, με τον κύριο Βορίδη προκλητικά να αρνείται να ικανοποιήσει το κύριο αίτημά μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας. Αυτός προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του στους βιομηχάνους-μεγαλέμπορους, για να παίρνουν τα προϊόντα μας σε εξευτελιστικές τιμές.

Ζητάμε:

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή μας

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής, που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι».