«Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας»: Αναγκαία η επαγρύπνηση του Δήμου Καλαμάτας λόγω πανδημίας

«Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας»: Αναγκαία η επαγρύπνηση του  Δήμου Καλαμάτας λόγω πανδημίας

Θλίψη για το θάνατο του Ηλία Ηλιόπουλου

Σε ανακοίνωσή της για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και τον αιφνίδιο θάνατο του επί δεκαετηρίδες τελετάρχη του Δήμου Καλαμάτας, αλησμόνητου Ηλία Ηλιόπουλου, η παράταξη της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας» αναφέρει τα εξής:

«Αναμφισβήτητα είναι αναγκαία η συνεχιζόμενη επαγρύπνηση του Δήμου Καλαμάτας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τη λήψη πρόσθετων μέτρων υπέρ των ασθενέστερων και δεινοπαθούντων συμπολιτών, των ανέργων και των αστέγων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, τόσον στην Καλαμάτα όσον και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Επίσης, εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο αλησμόνητου επίτιμου τελετάρχη και συνταξιούχου δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Καλαμάτας Ηλία Ηλιόπουλου, που ήταν αγαπητός απ’ όλους μας. Μεταξύ άλλων, είχε προετοιμάσει  επί έξι και πλέον δεκαετηρίδες, επισκέψεις, υποδοχές πατριαρχών, μητροπολιτών, βασιλέων, προέδρων, πρωθυπουργών και άλλων προσωπικοτήτων… όπως ανεφέρθη στην τιμητική και εμπεριστατωμένη   ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Ηλία  Ηλιόπουλου και οι συνθήκες που υπήρχαν και υπάρχουν δε μας επέτρεψαν να τον αποχαιρετήσουμε. Ενώνουμε τη φωνή μας υπέρ του ομοφώνου, όπως πληροφορούμεθα, ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και της εν  ευθέτω χρόνω προγραμματισθείσας ειδικής εκδήλωσης στη μνήμη του, για τον εμπλουτισμό της τοπικής ιστορικής προσφοράς του και την καταγραφή των υπηρεσιών του, έτσι ώστε να παραμείνει παράδειγμα προς μίμησιν τόσον ως τελετάρχου όσον και ως επιτρόπου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής».