Ανησυχία από τα 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Ανησυχία από τα 8 νέα  κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

11 ασθενείς παραμένου στο Νοσοκομείο, μια εξ αυτών διασωληνωμένη στη ΜΕΘ 

Τα 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μεσσηνία, τα οποία επιβεβαιώθηκαν κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, δημιούργησαν «ανησυχία» στην περιοχή, καθώς ήρθαν ύστερα από μια εβδομάδα που είχε παρουσιαστεί σημαντική «ύφεση» της πανδημίας. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, πάντως, αποτελεί «τρανή» απόδειξη ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, πόσω μάλλον τώρα που και η «αγορά» είναι… κατά κάποιον τρόπο ανοιχτή με αυτό το «click away» και είναι, φυσικό, να φέρει περισσότερο κόσμο στους δρόμους.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας την ίδια ώρα η κατάσταση παραμένει σταθερή. 10 ασθενείς βρίσκονται για νοσηλεία στο θάλαμο της κλινικής «covid 19», ενώ διασωληνωμένη και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για δεύτερη μέρα ηλικιωμένη απ’ τη Σπάρτη.

Ανησυχητική ήταν και η συνολική εικόνα στη χώρα χθες, καθώς ακόμα 98 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές που προκαλεί ο νέος ιός, ενώ και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός, με 550 ασθενείς να βρίσκονται στις ΜΕΘ. Τα νέα κρούσματα, τέλος, που ανακοινώθηκαν στη χώρα για το προηγούμενο 24ωρο ανήλθαν σε 1.240.