Απάντηση του Παναγιώτη Νίκα στην Ντίνα Νικολάκου για την «Πελοπόννησο Α.Ε.»

Απάντηση του Παναγιώτη Νίκα στην Ντίνα Νικολάκου  για την «Πελοπόννησο Α.Ε.»

«Τσιμουδιά για την έκθεση της Αρχής Διαφάνειας»

Απάντηση στα λεγόμενα της περιφερειακής συμβούλου, Ντίνας Νικολάκου, για την «Πελοπόννησο Α.Ε.» δίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αναφέροντας:

«Σε σχέση με τη συνέντευξη της κας Νικολάκου και για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας γνωρίζω τα εξής:

1. Για την πορεία και τα ελλείμματα της “Πελοπόννησος Α.Ε.” υπάρχει η έκθεση ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ της Αρχής Διαφάνειας (πρώην Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς), με κοινοποίηση αυτής της έκθεσης στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. Εκεί καταγράφονται τα ελλείμματα και η κακοδιοίκηση, με παράνομες αναθέσεις, κατατμήσεις, ελλείψεις στα παραδοτέα και πολλά άλλα περίεργα και εξοργιστικά. Τσιμουδιά, όμως, για την έκθεση της Αρχής Διαφάνειας (πρώην Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς) και των ευρημάτων της.

Επισημαίνω ότι στην Αρχή Διαφάνειας στέλνονται και άλλες υποθέσεις, εξίσου σοβαρές.

2. Οι ορκωτοί λογιστές (οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια) ορίσθηκαν ομόφωνα και η έκθεσή τους ψηφίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ (και από τον εκπρόσωπο της ΠΕΔ). Μετά εφευρέθηκαν οι “άμυνες”.

3. Οι αποφάσεις ψηφίζονται από τα συλλογικά όργανα που ορίζει ο νόμος και η νομιμότητα των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων ή του περιφερειάρχη κρίνεται από ορισμένα (από το νόμο) όργανα της Πολιτείας.

4. Η πολιτική της διαρκούς υπονόμευσης (βοηθούσης και της απλής αναλογικής), με τη στρεψοδικία, τα ψευδοεπιχειρήματα, τη συκοφαντία και τις κραυγές στελεχών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, ούτε πείθει, ούτε βοηθά το θεσμό, ούτε συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας».