Από 4 έως 20 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί υγειονομικών στη Μεσσηνία

Από 4 έως 20 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί υγειονομικών στη Μεσσηνία

Ένα εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει τελικά στην Καλαμάτα – τουλάχιστον στις αρχές- σύμφωνα με τις αλλαγές στο σχεδιασμό που έγιναν από την 6η ΥΠΕ. Έτσι, αντί για τρία που είχαν ανακοινωθεί για την πόλη της Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τις δύο ΤΟΜΥ, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσουν μόνο από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ενώ το προσωπικό των δύο ΤΟΜΥ θα συνδράμει στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτη Κατσαφάδο, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν, αυτό θα μπορεί να αλλάζει από την 6η ΥΠΕ και να διαμορφώνεται ανάλογα. Μάλιστα, παρατήρησε πως όταν ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί, ως εναλλακτική λύση, μπορεί να εξετασθεί και η διενέργειά τους από ιδιώτες γιατρούς που θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τα πρώτα εμβόλια στη Μεσσηνία, τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά υγειονομικούς, αναμένονται από τις 4 έως τις 20 Ιανουαρίου.

Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, αναμένεται να φθάσει η μεγάλη παρτίδα των εμβολίων προκειμένου  να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί, ενώ αρχές Φεβρουαρίου, εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να καταφτάνουν και  εμβόλια από τις άλλες εταιρίες.

Ο κ. Κατσαφάδος εκτίμησε, πως τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, οι εμβολιασμοί  στον πληθυσμό θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Β.Β.