Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων στη Μεσσηνία

Αποφάσεις για σειρά  σημαντικών έργων στη Μεσσηνία

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε προχθές μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη Μεσσηνία, η Επιτροπή ενέκρινε δύο προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν, αφενός, στην προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και, αφετέρου, στην επισκευή της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου των Γαργαλιάνων.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάδειξη μειοδότη στους διαγωνισμούς των έργων: α) συντήρησης και αναβάθμισης ασφαλείας στο τμήμα Κέντρο – Τσέρια της 1ης και της 36ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και β) συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης ασφαλείας στα τμήματα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία της 8ης και Φιλιατρά – Μαραθούπολη της 15ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας.

Ακόμα, ενέκρινε τη δημοπράτηση του προϋπολογισμού 450.000 ευρώ έργου βελτίωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος της 82ης εθνικής οδού, στη Μεσσηνία.

Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Μαντίνειας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.