Αύριο θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του πακέτου ενίσχυσης λόγω Covid-19 στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών

Αύριο θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του πακέτου ενίσχυσης λόγω Covid-19 στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 

Πλήρη καταγραφή των ποσών που έχουν διατεθεί στους Έλληνες αγρότες παρείχε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας για την καταβολή των ενισχύσεων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση και με την οποία οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες λόγω Covid-19 καθίστανται ακατάσχετες και αφορολόγητες.

Συνεχίζοντας ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι σειρά για πληρωμή παίρνουν πλέον:

-Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της δεύτερης πληρωμής με το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία πρόκειται να καταβληθούν σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

-Οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω Covid-19 στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης, συνολικού ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία πρόκειται να καταβληθούν αύριο Τετάρτη 23/12.

-Οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης, συνολικού ύψους 248 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία πρόκειται να καταβληθούν στις 24 Δεκεμβρίου.

-Οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του μέτρου 21 συνολικού ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία πρόκειται να καταβληθούν επίσης στις 24 Δεκεμβρίου.