Χωρίς κρούσματα χθες η Μεσσηνία – Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στην κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Χωρίς κρούσματα χθες η Μεσσηνία – Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στην κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

-«Η νόσος συνεχίζει να μας απειλεί ως μία επικίνδυνη για την υγεία του πληθυσμού συνθήκη, μην κάνοντας διακρίσεις βάσει ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων»

«Καθαρή» από νέα κρούσματα κορωνοϊού ήταν χθες η Μεσσηνία κατά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, στην κλινική “Covid 19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι ασθενείς με το νέο ιό που χρήζουν νοσηλείας αυξήθηκαν σε σχέση με χθες. Πλέον νοσηλεύονται 12 ασθενείς, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν δύο ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για “Covid19”. 

Παράλληλα, χθες το πρωί στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ενημέρωση από τους υπηρετούντες ιατρούς της κλινικής Covid στο υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη νέα και άγνωστη αυτή νόσο, μέσω της παρουσίασης περιστατικών που νοσηλεύτηκαν στην κλινική Covid του νοσοκομείου, εξετάζοντας την πορεία της νόσου, αλλά και την έκβασή τους.

Συνολικά από τις 2/9/2020 έως και σήμερα έχουν νοσηλευθεί 147 ασθενείς, ευρέως ηλικιακού φάσματος, με ή χωρίς συνοδά νοσήματα, με ποσοστό αποθεραπείας που αγγίζει το 98%.

Παράλληλα, υπήρξε συζήτηση μεταξύ των ιατρών για τις ιδιαιτερότητες της κλινικής COVID, με έμφαση στην ανάγκη για εξατομίκευση της θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Καθολικό συμπέρασμα των συμμετασχόντων είναι πως, παρά την παρούσα μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, κρίνεται απολύτως αναγκαία η συνέχιση της τήρησης των μέτρων.

«Η νόσος συνεχίζει να μας απειλεί ως μία επικίνδυνη για την υγεία του πληθυσμού συνθήκη, μην κάνοντας διακρίσεις βάσει ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που στέλνουν προς όλους τους πολίτες οι ιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Μικρή “ανάσα” στις ΜΕΘ της χώρας, στην τελική ευθεία για το εμβόλιο

Την ίδια στιγμή μικρή βελτίωση παρουσιάζουν και τα συνολικά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας. Χθες καταγράφηκαν 853 νέα κρούσματα, ενώ κατέληξαν, δυστυχώς, 83 ακόμα συμπολίτες μας. Μικρή “ανάσα” παίρνουν και οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, καθώς οι διασωληνωμένοι ύστερα από αρκετές ημέρες έπεσαν κάτω από 500 και συγκεκριμένα είναι 491. Τέλος, όπως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την άδεια κυκλοφορίας από τον EMA (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων) του εμβολίου της pfizer-biotench, έτσι και η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τους εμβολιασμούς. Συμβολικά, την προσεχή Κυριακή πρόκειται να εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.