Εκπαιδευτήρια Μπουγά προς Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: «Το κοινό αίσθημα προκαλείται από ανακριβείς ανακοινώσεις- δημοσιεύματα»

Εκπαιδευτήρια Μπουγά προς Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: «Το κοινό αίσθημα προκαλείται από ανακριβείς ανακοινώσεις- δημοσιεύματα»

Απάντηση στην ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για το θέμα των εκπαιδευτικών ανισοτήτων δίνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

«Με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για το θέμα των εκπαιδευτικών ανισοτήτων που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Θάρρος” της 17ης Δεκεμβρίου 2020», όπως σημειώνεται από τον κ. Φώτη Μπουγά, «αναγκάζομαι να απαντήσω, διότι η ανακοίνωση είναι από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και στην Καλαμάτα βρίσκονται τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Θεωρώ περιττό να αντικρούσω τα έωλα επιχειρήματα που επικαλείται. Αρκεί να αναφέρω πως οι τελειόφοιτοι των ιδιωτικών σχολείων συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις που διοργανώνονται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επί ίσοις όροις και με την ίδια διαδικασία, όπως οι τελειόφοιτοι των δημόσιων σχολείων.

Κάθε πολίτης δικαιούται να διαμορφώνει και να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του, όταν όμως προχωρά και στη δημοσιοποίησή της, οφείλει – τουλάχιστον- να την τεκμηριώνει επαρκώς με πραγματικά και αντικειμενικά στοιχεία. Διαφορετικά, παραμένει απλά η προσωπική άποψη κάποιου και τίποτα περισσότερο.

Η διοίκηση του Ε.Κ.Κ. οφείλει να θέσει υπ’ όψιν του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Αστυνομίας τα στοιχεία που τυχόν διαθέτει, αν διαθέτει. Αν δεν το κάνει, δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα της ανακοίνωσης.

Βιώνουμε συνθήκες πρωτόγνωρες που επιτάσσουν συνεργασία, ομόνοια, ενσυναίσθηση. Καθένας χωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους γύρω μας, τη δημόσια υγεία, τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Η σχολική κοινότητα δεν είναι αλώβητη από αυτό που συμβαίνει γύρω μας.

Τέλος, το κοινό αίσθημα προκαλείται από ανακριβείς ανακοινώσεις- δημοσιεύματα που στερούνται τεκμηρίωσης και αντικειμενικότητας, αποσκοπώντας στη δημιουργία εντυπώσεων και σύγχυσης στην κοινή γνώμη. Ευτυχώς ανεπιτυχώς. Όμως, η πρόκληση παραμένει».