Εκτός κορωνοενίσχυσης ελαιολάδου όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο έως 31 Αυγούστου

Εκτός κορωνοενίσχυσης ελαιολάδου όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο έως 31 Αυγούστου

Οριστικά εκτός του κορωνοεπιδόματος ελαιολάδου (126,3 εκατ. ευρώ) μένουν όσοι αγρότες δεν ήταν εγγεγραμμένοι ως κατ’ επάγγελμα στο Μητρώο. Αυτό προκύπτει από όσα είπε στη Βουλή την Τετάρτη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Ιωάννη Λαμπρόπουλου, για το ζήτημα. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, οι παραγωγοί που μένουν εκτός για το συγκεκριμένο λόγο υπολογίζονται σε 15.000 περίπου σε όλη την Ελλάδα, αν και ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι είναι λίγοι και όχι τόσοι.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι το εν λόγω μέτρο, για το οποίο ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ήδη τους τελικούς πίνακες, χρηματοδοτείται με 95 εκατ. ευρώ από υπόλοιπα αδιάθετα του ΠΑΑ και με 30 περίπου εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους.

Όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος, το ΥπΑΑΤ έδωσε την τελική έγκρισή του για τις πιστώσεις πριν από λίγες ημέρες και η διαδικασία προχωρά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων το μέτρο θα πληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα προς το τέλος της, ενώ αν δε βγει το χρονοδιάγραμμα, πάει για τέλος του έτους.