Εξοικονομώ- εξαπατώ…

Εξοικονομώ- εξαπατώ…

Εξοικονομώ – εξαπατώ. Με αυτόν τον τρόπο χαρακτήρισε Καλαματιανός μηχανικός τη χθεσινή διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο σύστημα. 

Ανάλογες είναι και περισσότερο επώνυμες αντιδράσεις. 

«Για να καταχωρίσεις πρόταση συμπολίτη στο “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” δεν πρέπει να είσαι μηχανικός, πρέπει να είσαι…. ο “Κεντέρης” πληκτρολογίου-διαδικτύου» σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήματος Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, χαρακτηρίζοντας «λανθασμένη τη χρονική προτεραιότητα σε τέτοιας δημοφιλίας προγράμματα». 

«Σταματήστε να βάζετε αντιμέτωπους τους μηχανικούς με τους πολίτες καλύπτοντας τη διαχρονική πολιτική σας στενοκεφαλιά!», λέει ο κ. Αϊβαλής καλώντας το κεντρικό ΤΕΕ να πάρει θέση.

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Το πρόγραμμα που κλείνει πιο γρήγορα και από τη σκιά του», σχολιάζει ο Θανάσης Γιανναδάκης, πρώην πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας ΤΕΕ και συνεχίζει:

«Όταν το ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα που αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του, είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό του μέσου ευρωπαϊκού όρου, τότε δεν ψάχνεις ποιος έχει το καλύτερα οργανωμένο τεχνικό γραφείο για να υποβάλει αίτηση σε 5 λεπτά, αλλά το ποιος έχει περισσότερη ανάγκη».

Α.Π.